Piston.my

Subaru akan Menamatkan Pengeluaran BRZ 2024 di Jepun dan Bersedia untuk Kemas Kini 2025

Subaru telah mengumumkan penamatan pengeluaran untuk model BRZ 2024 di Jepun, tetapi peminat masih mempunyai peluang untuk mendapatkan stok semasa melalui pengedar tempatan. Walau bagaimanapun, mereka tidak perlu bimbang, kerana Subaru merancang untuk memperkenalkan versi yang diperbaharui pada bulan Julai 2024. Model BRZ tahun 2025 akan menumpukan kepada ciri baharu tanpa perubahan reka bentuk yang ketara.

Versi manual enam kelajuan akan mendapat kemas kini yang ketara dengan kemasukan mod Sport yang sebelum ini hanya tersedia untuk model automatik. Mod ini diilhamkan oleh siri perlumbaan Super Taikyu dan akan menawarkan tetapan pendikit terlaras. Kawalan Bunyi Aktif juga akan menyesuaikan secara automatik berdasarkan mod pemacu yang dipilih, serupa dengan fungsi dalam model transmisi automatik.

Penambahbaikan untuk BRZ automatik enam kelajuan termasuk liputan julat RPM yang lebih luas untuk pilihan anjakan ke bawah manual dan memberikan fleksibiliti dan kawalan yang lebih besar. Perkara lain termasuk brek Brembo pilihan, suspensi yang ditala STI, pemantauan tekanan tayar, dan sedikit kemas kini pada lever signal. Enjin boxer aspirasi semula jadi 2.4 liter dijangka mengekalkan output 232hp dan tork 250Nm dalam BRZ spesifikasi Jepun walaupun dengan ECU yang dikemas kini.

Walaupun struktur trim masih belum disahkan, versi popular seperti BRZ Cup Car Basic peringkat permulaan dan STI Sport flagship dijangka akan diteruskan.

Toyota juga bersedia untuk mengeluarkan GR86 yang dikemas kini sedikit pada Julai 2024, kemungkinan dengan peningkatan serupa seperti BRZ. Selain itu, edisi khas baharu yang dinamakan Ridge Green Limited akan muncul secara eksklusif di Jepun, terhad kepada 200 unit. Menampilkan rona hijau yang diilhamkan oleh AE86, rim 18-inci, angkup brek merah, dampers Sachs, dan dalaman berwarna ‘tan’, edisi ini menjanjikan tawaran unik untuk peminat.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan