Piston.my

Pemandu Lori Yang Terlibat Dalam Kemalangan Maut Mempunyai 100 Saman Trafik

Dalam kejadian tragis di kawasan kilang di Jalan Lahat-Simpang Pulai, seorang pemandu lori dengan rekod 100 saman trafik telah terbabit dalam kematian seorang lelaki warga emas. Kemalangan itu berlaku pada hari Rabu, 5 Jun.

Ketua Polis Daerah Ipoh ACP Abang Zainal Abidin Abang Ahmad mendedahkan pemandu lori berusia 44 tahun itu juga mempunyai tiga kesalahan kemalangan jalan raya sebelum ini. Siasatan awal menunjukkan pemandu itu, ketika mengundurkan kenderaannya, gagal menyedari warga emas itu berdiri di belakang. Impak itu mengakibatkan mangsa maut serta-merta akibat kecederaan parah di dada dan perut. Pemandu lori tidak mengalami sebarang kecederaan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana menyebabkan kematian akibat memandu secara melulu atau berbahaya.

Polis merayu mana-mana saksi kemalangan untuk tampil membantu siasatan. Individu yang mempunyai maklumat diminta menghubungi pegawai penyiasat Insp Muhammad Syafiq Fauze di talian 013-6713177 atau datang ke balai polis berhampiran.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan