Piston.my

BMW M2 Baharu Mempunyai Tambahan 20hp dan Rim Silver Berkilat Baharu!

BMW telah memperkenalkan kemas kini terkini untuk M2 berprestasi tingginya, mempamerkan peningkatan kuasa yang ketara, kemas kini reka bentuk yang menarik dan ciri baharu yang inovatif.

Peningkatan Prestasi

BMW M2 baharu kini menawarkan tambahan 20hp, menjadikan enjin petrol enam silinder sebaris dengan teknologi M TwinPower Turbo kepada 480hp yang mengagumkan. Tork puncak kekal pada 550Nm, tetapi angka ini meningkat kepada 600Nm dengan transmisi M Steptronic lapan kelajuan standard dengan Drivelogic. Akibatnya, masa pecutan 0 hingga 100km/j kini hanya 4.0 saat dengan transmisi standard dan 4.2 saat dengan kotak gear manual enam kelajuan pilihan.

Penambahbaikan Reka Bentuk

Ciri reka bentuk khusus M yang menjurus ke arah mengoptimumkan penyejukan dan keseimbangan aerodinamik menyerlahkan pendirian agresif kereta. Jeriji buah pinggang BMW mendatar yang besar dan bahagian masuk udara bawah terbelah tiga bahagian mengoptimumkan penyejukan untuk komponen powertrain dan brek. Lampu depan LED khusus model yang diletakkan ke arah tepi luar hujung hadapan, menampilkan unit bulat tunggal untuk rasuk rendah dan tinggi, memberi penghormatan kepada model BMW 02 klasik. Pilihan yang tersedia termasuk Lampu Depan LED Adaptive dengan BMW Selective Beam dan lampu M Shadowline gelap.

BMW M2 baharu dipasang sebagai standard dengan rim aloi ringan M dalam reka bentuk double-spoke dengan kemasan Jet Black, berukuran 19 inci di hadapan dan 20 inci di belakang. Tambahan baharu pada senarai pilihan termasuk rim aloi ringan M dalam kemasan Silver, yang boleh digabungkan dengan tayar trek jika pakej Trek Lumba M pilihan ditentukan.

Dalaman dan Teknologi

Stereng kulit M yang dipasang standard kini mempunyai bahagian bawah rata, penanda tengah merah, paddle tukar gear, dan dua butang M untuk memilih persediaan kenderaan yang dikonfigurasikan secara individu, semuanya menyumbang kepada rasa kereta lumba. Stereng M Alcantara dengan fungsi pemanasan pilihan juga disediakan.

Tempat duduk M Sport pilihan dalam kulit Vernasca kini hadir dalam varian dwiwarna merah/hitam. Selain itu, tempat duduk bucket M Carbon yang diminimumkan berat, yang sebelum ini hanya tersedia dengan pakej Trek Lumba M, kini boleh ditempah secara berasingan.

Kokpit menampilkan kumpulan skrin digital sepenuhnya, terdiri daripada paparan maklumat 12.3-inci dan paparan kawalan 14.9-inci dengan Sistem Operasi BMW 8.5 terbaharu. Fungsi sistem kawalan iklim kini dikendalikan secara digital dan boleh diakses melalui sentuhan menggunakan pilihan menu khas di bahagian bawah paparan kawalan atau melalui arahan suara melalui Pembantu Peribadi Pintar BMW.

Pilihan Cat Luaran

Pelanggan boleh menempah BMW M2 baharu mereka dalam pilihan tiga warna solid, lima warna metalik dan enam kemasan cat BMW Individual. Rangkaian yang diperluaskan termasuk varian solid Sao Paulo Yellow, Fire Red metallic, Portimao Blue metallic dan Skyscraper Grey metallic yang baharu. Selain itu, pemilihan kemasan cat BMW Individual untuk BMW M2 baharu kini turut menampilkan Java Green, Voodoo Blue, Grigio Telesto dan Twilight Purple.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan