Piston.my

Mini Aceman Elektrik Menjalani Ujian Di Padang Pasir

Mini Aceman semakin mendekati pengeluaran siri dengan menjalani ujian yang mencabar, menavigasi jalan padang pasir di bawah suhu yang amat tinggi. Dengan panjang 4,075mm, lebar 1,754mm, dan tinggi 1,495mm, Aceman meletakkan dirinya di antara Mini Cooper dan Mini Countryman. Berfungsi sebagai model ketiga yang berdiri sendiri dalam rangkaian Mini elektrik yang baru, Aceman mempunyai empat pintu dan pintu belakang yang luas, menawarkan tempat duduk sehingga lima penumpang.

Mini Aceman, yang telah berjaya dalam ujian di Lingkaran Arktik, kini sedang menjalani penilaian akhir di bawah keadaan panas padang pasir yang terik dan cahaya matahari yang kuat. Melampaui penilaian ciri-ciri standard seperti dinamik pemanduan dan keselesaan, pasukan ujian memberikan tumpuan besar untuk menilai cabaran-cabaran khusus kereta elektrik. Ini melibatkan ujian yang ketat terhadap pengudaraan, pengecasan bateri, dan mekanisme penyejukan, serta prestasi komponen pemanduan dan kawalan. Semua ujian ini dilakukan dalam keadaan pasir padang pasir yang mencabar, di mana suhu boleh naik sehingga 50°C.

Aceman yang akan datang dijangka akan terdapat secara eksklusif sebagai kereta elektrik sepenuhnya, dilengkapi dengan bateri 54.2 kWh. Mengaplikasikan konsep pemanduan elektrik, crossover yang cergas ini berusaha untuk meningkatkan keselesaan dan kelenturan sambil meminimumkan road footprint. Sejajar dengan prinsip-prinsip asas Mini, reka bentuk ini memberi keutamaan kepada ruang dalaman yang luas dalam dimensi luaran yang padat, memberikan ciri-ciri pemanduan yang cergas dan kecekapan optimal. Reka bentuk dua-kotak dengan overhang pendek membolehkan ruang dalaman yang luas yang boleh menampung lima penumpang dan bagasi dengan cekap.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan