Piston.my

Malaysia Menjadi Negara Asia Tenggara Pertama Yang Melancarkan Jaecoo J7

Sebagai jenama off-road yang baru muncul, Jaecoo telah lama berada dalam pasaran global sejak penubuhannya dan terlibat dalam penempatan rantaian nilai yang komprehensif. Dalam tempoh masa sembilan bulan sahaja, Jaecoo telah berjaya mengumpulramai peminat di lebih dari dua belas negara dan wilayah di seluruh dunia, terus mengembangkan pengaruhnya. Berpegang kepada falsafah jenama ” Daripada Klasik, Kini Melangkaui Klasik,” Jaecoo memperkenalkan urban premium SUV off-road J7 dan akan mempercepatkan pelancarannya ke pasaran global pada tahun ini.

Acara pelancaran utama terkini telah berlangsung di Mexico pada 20 Februari. Acara pelancaran yang sangat dinantikan ini dihadiri oleh wakil industri utama, penerbit media, dan pelabur peniaga, dan ia menerima pengakuan dan pujian luas dari pelbagai pihak. Dengan pengenalan J7 yang berjaya, Jaecoo bersedia untuk lebih memperluas kehadirannya di pasaran global pemanduan sebelah kanan. Secara khusus, Malaysia akan menjadi negara pertama di Asia Tenggara yang melancarkan Jaecoo J7 pada separuh pertama tahun 2024.

Pada 3 Januari, Jaecoo mengadakan acara pratonton eksklusif untuk J7 di Malaysia. Acara ini menarik pelabur peniaga berpotensi dan penerbit media industri, yang secara kolektif menyaksikan penampilan perdana SUV off-road premium ini,
gabungan prestasi off-road dan teknologi pintar, di Malaysia. Reka bentuk luar biasa dan tawaran produk kenderaan ini mendapat pujian luas dari tetamu di acara tersebut. Untuk menilai secara menyeluruh kemampuan off-road J7 dan prestasi dunia nyata, Jaecoo menjalankan ujian off-road yang komprehensif di trek off-road “M4TREC” yang terkenal di Malaysia sejurus selepas acara pratonton eksklusif.

J7 berjaya lulus pelbagai ujian off-road ekstrem, termasuk tanjakan penggelek, ujian artikulasi, lintasan rabung dan lain-lain. Dengan ciri-ciri canggih ARDIS (Sistem Pemanduan Pintar Semua Jalan) yang dilengkapi dalam Jaecoo J7, ia memberikan kenderaan dengan kebolehlaluan dan adaptabilitas yang luar biasa, membolehkannya mengatasi pelbagai bentuk muka bumi dan situasi yang tidak dijangka dengan mudah.

ARDIS Mengubah Pengalaman Off-Roading Secara Menyeluruh Dalam dunia off-road, prestasi adalah intipati kejayaan sesuatu produk. J7, yang dilengkapi dengan ARDIS, sepenuhnya mendefinisikan semula pengalaman off-road.
Ia menawarkan mod pemanduan paling pelbagai dalam kelasnya, termasuk pasir, padang salji, lumpur, dan tujuh kondisi off-road lain, menangani kebanyakan keadaan pemanduan yang mencabar dengan logik teknologi berdasarkan senario.

Selanjutnya, dengan manfaat dari sistem kawalan Brek Kuasa Pintar BOSCH (IPB), ARDIS dapat mencapai masa tindak balas terpantas dalam kelasnya yang kurang dari 0.1 saat. Ia memberi keupayaan penguncian seperti sebuah kunci diferensial, memberikan kelebihan termasuk prestasi integrasi tinggi dan brek pantas dengan gabungan tork roda belakang maksimum 3000Nm, kemampuan J7 dalam situasi off-road dan keselesaan pemanduan ditingkatkan secara signifikan.

Kelajuan pemprosesan ARDIS adalah bukti kepada prestasi terkemuka dalam semua aspek. J7 dilengkapi dengan enjin kuasa tinggi 1.6TGDI dan transmisi dwi-klac basah 7DCT, menghasilkan kuasa pengeluaran maksimum 194hp dan tork puncak pada 290Nm. Memecut dari 0 hingga 30km/j dalam hanya 2.9 saat, J7 bersaing dengan enjin 2.0T dari jenama mewah, memastikan “berada di hadapan sama ada dalam memotong pantas atau ekstraksi off-road. Dengan pemahaman mendalam tentang pasaran global, Malaysia akan menjadi batu loncatan penting bagi Jaecoo dalam melaksanakan strateginya secara global.

Pada masa hadapan, Jaecoo amat komited untuk menyampaikan pengalaman memandu yang berorientasikan gaya hidup unik kepada pengguna di seluruh dunia, membawa produk off-road yang lebih pintar dan luar biasa ke pasaran global.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan