Piston.my

Lotus Cars Malaysia Membuka Lotus Store Pertamanya Di Pavilion Damansara Heights

Lotus Cars memperluaskan kehadirannya di Malaysia dengan pembukaan Lotus Store pertamanya di Pavilion Damansara Heights menunjukkan komitmen jenama itu kepada pasaran Malaysia.

Kedai itu, berkeluasan 173.58 m², memulakan kerjaya di Kuala Lumpur 10 bulan selepas pelancaran Hyper-SUV Lotus Eletre serba elektrik. Eletre telah menjadi popular di Malaysia, dengan 50 kereta dihantar setakat ini dan 200 lagi dalam perjalanan.

Mencerminkan identiti korporat antarabangsa baharu Lotus, Lotus Store mempamerkan kereta sport Eletre dan Emira. Ia juga menawarkan bilik konfigurator untuk menyesuaikan kenderaan, bahagian untuk barangan Lotus eksklusif dan ruang istirahat.

Pelanggan boleh memperibadikan setiap aspek kenderaan mereka menggunakan konfigurator, dari bahagian luar dan dalam hingga peralatan dan alat bantu memandu.

Dibuka setiap hari dari jam 10.00 pagi hingga 10.00 malam, kedai tersebut terletak di tingkat 1 di Lot 1.47.02 Pavilion Damansara Heights. Pelanggan dialu-alukan oleh skrin LED beresolusi tinggi 8.4 meter persegi yang menarik.

Kedai ini merupakan pendahulu kepada bilik pameran utama Lotus Cars Malaysia di Glenmarie, Shah Alam, yang akan dibuka pada Q2 2024. Jenama itu juga merancang untuk mengembangkan kehadirannya di wilayah lain dan memperkenalkan Penyelesaian Perkhidmatan Mudah Alih Lotus untuk kemudahan tambahan.

Jack Zaal, Pengurus Besar Lotus Cars Malaysia, menonjolkan pendekatan berhati-hati jenama itu untuk memperkenalkan semula dirinya di Malaysia, memeberi tumpuan kepada pelanggan sedia ada dan baharu. Kejayaan Eletre, digabungkan dengan langkah Malaysia ke arah elektrifikasi kenderaan, telah melonjakkan Lotus kepada jenama terkemuka di Malaysia.

Lotus Cars di Malaysia diwakili oleh Lotus Karz Sdn Bhd, pengimport tunggal, pengedar dan pembekal perkhidmatan selepas jualan dan alat ganti untuk jenama itu, di bawah KARRUS Automotive, anak syarikat yang mengkhusus dalam kereta baharu, terpakai dan klasik premium.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan