Piston.my

Kia K4 Generasi Baharu: Piawaian Reka Bentuk Baharu

Kia Corporation telah memperkenalkan penampilan penuh Kia K4 yang akan datang, sebuah sedan kompak yang padat dengan reka bentuk yang bergaya dan ciri-ciri inovatif. Diinspirasikan oleh falsafah ‘Opposites United’ Kia, terutamanya idea ‘Power to Progress’, K4 menunjukkan komitmen Kia untuk menolak sempadan dan menyampaikan reka bentuk yang terbaik.

Kia K4 terserlah dengan bentuk badannya yang moden dan unik, dicapai melalui reka bentuk ‘Twist Logic’ inovatif Kia. Pendekatan ini mencipta aliran cahaya organik, menyerlahkan reka bentuk badan dinamik kereta dengan cara yang bergaya.

Dari sisi, anda akan dapat melihat gayanya yang anggun dan ‘sweptback’. Di hadapan, lampu hadapan menegak dan elemen Daytime Running Light (DRL) yang tajam memberikan rupa yang luas dan yakin. Di bahagian belakang, lampu menegak dan ‘air diffuser’ di bumper menambah kekuatan dan dinamiknya.

Di dalam, Kia K4 menggabungkan teknologi dan keselesaan sambil berpegang pada falsafah ‘Opposites United’. Bahagian dalamannya mempunyai reka bentuk belah yang menarik, membahagikan kokpit pemandu dari kawasan penumpang. Ini mewujudkan dua ruang berbeza—kokpit berteknologi tinggi untuk pemandu dan kabin yang selesa untuk penumpang—menyatukan sisi rasional dan emosi.

Pencahayaan kabin boleh dilaraskan untuk menetapkan mood, dan papan pemuka mempunyai skrin tengah yang besar dan konsol tengah yang anggun. Tidak terdapat terlalu banyak butang fizikal untuk memastikan ia kelihatan mudah dan moden. Selain itu, terdapat banyak pilihan untuk kemasan tempat duduk, bahan, corak dan warna untuk menambah sentuhan mewah.

Anda boleh menyaksikan tayangan perdana global Kia K4 di Pameran Auto Antarabangsa New York pada 27 Mac 2024. Kia menetapkan piawaian baharu untuk sedan compact dengan reka bentuk, inovasi dan tarikan pemanduannya, dan akan terdapat lebih banyak kemas kini akan datang sebelum acara besar.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan