Piston.my

Kia Melancarkan K4 2025 Dengan Dua Pilihan Enjin – 2.0 dan Turbo 1.6

Kia telah melancarkan sedan K4 2025 baharunya di Pameran Auto Antarabangsa New York 2024. Ia merupakan generasi keempat sedan kompak Kia, menjanjikan gabungan sporty, teknologi dan prestasi untuk pelanggan di seluruh dunia.

K4 datang dengan dua pilihan enjin. Yang standard ialah enjin empat silinder 2.0 liter dengan 147hp, dipasangkan dengan transmisi continuously variable. Untuk lebih kuasa, terdapat enjin 1.6 liter pengecas turbo pilihan dengan 190hp dan transmisi automatik lapan kelajuan dengan paddle shifter.

Walaupun saiznya yang padat, K4 menawarkan banyak ruang dalaman, menjadikannya salah satu sedan terbesar dalam kelasnya. Ia mempunyai ruang kaki belakang dan ruang kepala yang luas, bersama-sama dengan bagasi yang luas untuk kargo. Berbanding dengan Honda Civic, ia lebih panjang dan lebar sedikit.

Mengikuti tema reka bentuk “Opposites United” Kia, K4 menampilkan penggayaan yang menarik perhatian, termasuk reka bentuk bumbung fastback dan lampu depan dan belakang LED unik yang diinspirasikan oleh konsep EV9. Varian GT-Line menambah gaya tambahan dengan elemen istimewa dan roda aloi 18 inci, manakala model GT-Line Turbo menyertakan lebih banyak ciri premium.

 

Di dalam, K4 mempunyai kabin moden dengan skrin besar 30 inci pada papan pemuka. Ciri standard termasuk Apple CarPlay dan Android Auto tanpa wayar, kemas kini melalui udara dan Kunci Digital Kia 2.0 dengan teknologi Ultra Wideband. Pembeli juga boleh memilih daripada pelbagai warna dalaman dan pilihan naik taraf, termasuk sistem audio Harman Kardon.

Keselamatan adalah keutamaan dengan K4, menawarkan pelbagai ciri standard seperti beg udara sisi belakang, lane-keep assist, forward collision avoidance dan amaran lalu lintas belakang. Peningkatan keselamatan pilihan termasuk amaran forward collision.

Walaupun harganya masih belum didedahkan, K4 dijangka memberi impak besar dalam pasaran sedan kompak kerana ia mempunyai gaya, prestasi dan ciri-ciri canggih.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan