Piston.my

Toyota Menguasai Daihatsu: Langkah-Langkah dalam Mengembalikan Kepercayaan

Toyota Motor Corp telah membuat rancangan untuk menangani masalah ujian keselamatan di syarikatnya Daihatsu. Mereka mahu membina semula kepercayaan dengan peniaga, pelanggan dan pekerja mereka. Toyota kini akan menyelia pensijilan model di Daihatsu dan bertanggungjawab dalam bidang seperti membuat produk baharu dan mendapatkan alat ganti.

Terdapat masalah apabila mendapat tahu Daihatsu menipu dalam ujian keselamatan. Ini menyebabkan Daihatsu menghentikan pengeluaran kereta buat sementara waktu, dan kerajaan berkata mereka mesti melakukan ujian yang betul pada masa hadapan. Pemimpin baharu Daihatsu, Masahiro Inoue, memohon maaf atas apa yang berlaku dan berjanji untuk membuat Daihatsu lebih baik.

2022 Daihatsu Rocky HYBRID

Toyota mahu menambah baik cara Daihatsu beroperasi. Mereka mahu pekerja berkomunikasi dengan lebih baik dan lebih fokus pada keselamatan daripada membuat wang. Toyota juga telah mengambil tindakan dalaman, dengan 10 bekas ahli pengurusan Daihatsu memulangkan bonus mereka untuk tahun kewangan 2023.

Bonus yang dikembalikan termasuk bekas pengerusi Sunao Matsubayashi, bekas Presiden Soichiro Okudaira, dan naib presiden eksekutif Hiromasa Hoshika. Pengarah Yusuke Takeda dan Toshinori Edamoto akan mengembalikan 50%, manakala ketua pegawai lain akan kembali antara 10% hingga 50%.

Tambahan pula, Daihatsu mengumumkan pemansuhan jawatan Pengurus Eksekutif dan Timbalan Pengurus Eksekutif untuk menyelaraskan struktur pelaporan, berikutan keputusan awal untuk memansuhkan jawatan Pengerusi. Langkah-langkah ini bertujuan untuk menangani penyelewengan prosedur dan memupuk budaya pematuhan dan akauntabiliti dalam Daihatsu.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan