Piston.my

GAC GS3 Emzoom Dilancarkan Secara Rasmi Daripada RM118,900 – RM128,900

WTC Automotif (M) Sdn Bhd (WTCA), anak syarikat Warisan TC Holdings Bhd, telah melancarkan secara rasmi GAC GS3 Emzoom 2024 di Malaysia.

Kenderaan utiliti sport (SUV) kompak ini kini boleh didapati dalam dua varian terbina sepenuhnya (CBU) untuk pasaran domestik, iaitu GS3 Emzoom Exclusive dan GS3 Emzoom Premium R. Harga rasminya ialah RM118,900 dan RM128,900 masing-masing.

GAC GS3 Emzoom kini dijual dalam empat warna terang: Salt Lake Blue, Ivory White, Graphene Grey dan Super Star Silver.

WTCA menawarkan Pakej Pelancaran Khas untuk 2000 pelanggan berdaftar awal yang pertama yang terdiri daripada:

A) Tiga kali penyelenggaraan perkhidmatan berjadual percuma termasuk buruh, alat ganti dan pelincir.

B) Waranti Enjin & Powertrain 7 Tahun/180,000km eksklusif untuk pemilik berdaftar pertama kenderaan sebagai tambahan kepada waranti standard 5 tahun/150,000km.

C) Yang awal ini juga akan menerima Kunci Jam Tangan Pintar GAC terhad percuma, yang berfungsi seperti kunci kereta asal dengan ciri sambungan tambahan jam tangan pintar.

GAC GS Emzoom mempunyai elemen reka bentuk yang tersendiri, termasuk Gril Wing Mecha yang ikonik, lampu LED Laser Eye Split dan lampu ekor Light Dart, mencipta siluet yang menawan dan futuristik dengan pencahayaan keterlihatan tinggi. Menambah daya tarikannya ialah Spoiler Belakang, yang menekankan persona keganasannya.

Melengkapkan ini ialah spoiler kecil ducktail yang dibentuk dengan lancar ke dalam kerja badan, gabungan yang biasanya terdapat dalam kereta yang lebih mewah dan eksotik. Daripada Pemegang Pintu Tersembunyi Elektrik kepada Pemilih Gear Shift Kristal, setiap perincian memancarkan kecanggihan, meningkatkan daya tarikan estetik keseluruhan.

Di bawah hud, enjin GDI 1.5T Generasi Ke-3 menjanjikan kuasa dan kecekapan, manakala ciri pintar seperti ekzos yang dipasang di tengah dan lantai rata belakang menjadikan kereta ini menonjol dalam gaya dan prestasi. Enjin itu menghasilkan 177PS pada 5500rpm dan 270Nm 1,400rpm. Ia mempunyai penarafan penggunaan bahan api 5.91/100km.

Melangkah ke dalam, GAC GS Emzoom terus menarik perhatian dengan bahagian dalam yang besar dan luas, menampilkan dalaman dwi-tona yang menambahkan bakat muda dan meningkatkan suasana keseluruhan dengan reka bentuk kontemporarinya.

Kabinnya yang moden dan luas menyediakan ruang serba lengkap dan selesa untuk pemandu dan penumpang. Bahagian dalamannya, ciri premium dan kemewahan, menyelitkan sentuhan moden, menawarkan teknologi canggih di hujung jari anda.

Dari segi teknologi, ciri-ciri canggih seperti sistem infotainmen skrin sentuh 10.25 inci dengan pencerminan telefon Apple CarPlay dan Android tanpa wayar, sistem kamera pandangan sekeliling, brek letak kereta elektronik dengan autohold adalah standard untuk semua varian.

Eksklusif kepada GS3 Emzoom Premium R ialah kemewahan tambahan kawalan iklim automatik, pelarasan kuasa enam hala untuk tempat duduk pemandu, pencahayaan persekitaran pelbagai warna, pengecas telefon pintar tanpa wayar, pintu belakang kuasa bebas tangan, Bantuan Tempat Letak Kereta Automatik Fusion (FAPA) dan bumbung matahari panoramik.

Keselamatan penghuni dalam GAC GS Emzoom dipertahankan oleh pelbagai ciri keselamatan aktif dan pasif serta Sistem Bantuan Pemandu Lanjutan (ADAS) terkini yang membolehkan pemanduan autonomi Tahap 2. Semua varian menampilkan beg udara hadapan dan sisi, brek cakera hadapan dan belakang, kawalan pegangan bukit, program kestabilan elektronik (ESP) dan penglihatan titik buta sebagai standard.

Suite ADAS yang komprehensif termasuk kawalan pelayaran (ACC), Brek Kecemasan Automatik (AEB), Amaran Perlanggaran Hadapan (FCW), Sistem Pengecaman Tanda Lalu Lintas (TSR), Amaran Berlepas Lorong (LDW) dan Kawalan Had Kelajuan Pintar (ISLC). High Beam Assist (HMA) dan Fusion Automatic Parking Assist tersedia dalam GS3 Emzoom Premium R.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan