Piston.my

Honda City Hatchback Facelift Kini Dibuka Untuk Tempahan!

Honda Malaysia telah mengumumkan pelancaran City Hatchback baharu pada Suku 2, 2024, sekali gus mengesahkan kedudukannya sebagai salah satu model hatchback terlaris dalam segmen Bukan Nasional. Model facelift kini tersedia untuk tempahan di semua pengedar Honda di seluruh negara.

Encik Hironobu Yoshimura, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, menyatakan keghairahan untuk New City Hatchback, mencerminkan kejayaan awalnya sejak diperkenalkan pada 2021. Dengan lebih 28,700 unit terjual, ia telah memantapkan dirinya sebagai sensasi hatchback terunggul Malaysia.

Diperkenalkan pada 2021, City Hatchback merupakan model kedua Honda Malaysia yang menampilkan teknologi e:HEV. Varian e:HEV RS, yang terkenal dengan daya tarikannya yang sporty, menyumbang dengan ketara kepada jualan hibrid Syarikat, menyumbang 16% daripada jumlah jualan hibrid. Pada tahun 2023, City Hatchback mencapai angka jualan yang kukuh, mengukuhkan kehadirannya dalam segmen hatchback Bukan Nasional.

City Hatchback yang dipertingkatkan menampilkan rupa dan penampilan yang dipertingkatkan, dengan reka bentuk yang lebih ramping dan lebih dinamik bertujuan untuk menawan hati penonton. Varian e:HEV RS menyerlah dengan bahagian luarnya yang lebih tajam dan lebih agresif, menampilkan gril hadapan yang direka bentuk baharu, gril bawah, bumper dan fog garnish.

Menambah daya tarikan sportynya, varian e:HEV RS kini menyertakan hiasan bawah bumper belakang yang anggun dan rekaan hiasan side sill, bersama-sama dengan Roda Aloi 16-inci Berlina Black yang menawan. Dikuasakan oleh rangkaian kuasa 1.5L e:HEV, varian RS memberikan prestasi tork yang dominan, manakala versi petrol 1.5L DOHC i-VTEC memastikan keseimbangan prestasi dan kecekapan bahan api.

Ciri keselamatan telah dipertingkatkan dalam City Hatchback baharu, dengan teknologi Honda SENSING tersedia dalam semua varian, termasuk Lead Car Departure Notification (LCDN). Varian e:HEV RS mendapat manfaat selanjutnya daripada Low Speed ​​Follow (LSF) untuk menambah kemudahan pemanduan.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan