Piston.my

Penghantaran Tesla Model 3 Facelift Bermula di Malaysia

Tesla telah mula penghantaran sedan elektrik popularnya, Model 3, di Malaysia di pusat Cyberjaya. Langkah ini adalah satu langkah baik dalam usaha Tesla untuk menggalakkan penggunaan tenaga mampan di negara ini. Pelanggan menerima varian Model 3 Rear-Wheel Drive dan Long Range, menampilkan reka bentuk dan ubahsuai dalaman baru untuk peningkatan aerodinamik, jarak perjalanan, dan pengalaman pemanduan yang lebih senyap sambil mengekalkan prestasi Tesla.

Model 3 dilengkapi Supercharging V3, membolehkan cas pantas sehingga 282 km dalam 15 minit, meningkatkan keseluruhan pengalaman cas. Tesla telah menubuhkan Pusat Servis Cyberjaya, merangkumi 22,000 kaki persegi dan menyediakan pengalaman servis yang menyeluruh, termasuk diagnosis jarak jauh Over-the-air (OTA), talian hotline pemilik 24/7, dan penjadualan janji mudah melalui aplikasi mudah alih Tesla.

Tesla juga memperkenalkan Premium Connectivity, perkhidmatan langganan pada harga RM35.99 sebulan, menawarkan ciri-ciri tambahan seperti muzik streaming, media, dan “live traffic view”. Selain itu, Tesla Owners Club Malaysia telah dilancarkan, menyediakan keistimewaan eksklusif untuk pemilik Tesla di Malaysia.

Kedatangan Model 3 menunjukkan kesetiaan Tesla untuk memajukan tenaga mampan secara global, disokong oleh infrastruktur servis yang hebat untuk memastikan pengalaman pemilikan yang lancar bagi pemilik Tesla di Malaysia.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan

Archive

Follow us on Facebook

Follow us on YouTube