Piston.my

Tesla Cybertruck Tersenarai ke Laman Web Tesla Malaysia

Dengan bermulanya penghantaran Tesla Cybertruck, spesifikasi dan maklumat jangkauan telah diungkapkan untuk pilihan yang tersedia. Cyberbeast tri-motor menghasilkan 845hp dengan jangkauan 514km, sementara pilihan dua motor mengeluarkan 600hp dan memiliki jangkauan 547km. Perbincangan tentang varian satu motor dalam pembangunan dengan jangkauan anggaran 402km masih berlangsung, tanpa maklumat yang tersedia tentang kuasa penggera.

Menghadapi permintaan EV yang lembap dan peningkatan persaingan, Cybertruck adalah penting untuk mengekalkan jualan Tesla, walaupun tidak dijangkakan mencapai jumlah yang sama seperti Model 3 dan Y. Menariknya, Cybertruck telah ditambahkan ke laman web rasmi Tesla Malaysia, bersama dengan Model 3 dan Y.

Walaupun Elon Musk sebelum ini menyebut cabaran semasa pengeluaran Cybertruck, termasuk kemungkinan kesulitan untuk varian pemandu tangan kanan, terdapat petunjuk penyelesaian yang dipanggil “The Reacher.” Alat ini diperkenalkan untuk pemandu Tesla di negara dengan pemandu tangan kanan, membolehkan mereka mengurus tol dan interaksi drive-thru semasa memandu di sebelah kiri kereta.

The Reacher

Laman web Tesla Malaysia menyediakan pilihan “Dapatkan Kemas Kini,” bukan pilihan “Tempah Sekarang,” seperti laman web Australia. Di Amerika Syarikat, Cybertruck dijual pada harga $60,990, yang, jika ditukar, akan menjadi sekitar RM284,762. Secara perbandingan, Model 3 bermula dari RM189,000 di Malaysia dan sekitar $40,000 di Amerika Syarikat. Anggaran harga untuk Cybertruck di Malaysia adalah antara RM290,000 hingga RM320,000.

Terdapat keraguan tentang kedatangan Cybertruck di Malaysia, dan ketidakpastian masih wujud mengenai isu yang mungkin dihadapi oleh pembeli di Amerika Syarikat atau sebarang rancangan untuk varian pemandu tangan kanan. Situasi ini kekal menjadi satu yang perlu diperhatikan untuk mendapatkan kemas kini.

 

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan

Archive

Follow us on Facebook

Follow us on YouTube