Piston.my

Jeep Mengesahkan Ketibaan EV Pertamanya: Wagonner S

Jeep bersedia untuk memperkenalkan kenderaan elektrik pertamanya yang ditujukan untuk pasaran Amerika Syarikat – Wagoneer S. Dijadualkan untuk dilancarkan pada musim gugur 2024, jenama ini telah memberi tanda kepada peminat dengan video pendek, gambar menarik, dan angka prestasi yang mengagumkan iaitu 600hp dan masa 0-100km/j sekitar 3.5 saat.

Wagoneer S akan ditempatkan sebagai kenderaan elektrik eksklusif dan akan menampilkan sistem penggerak semua roda berjenama 4xe oleh Jeep sebagai standard, bersama-sama dengan sistem pengurusan ‘all-terrain’ terkenal jenama ini. Walaupun butiran khusus mengenai saiz bateri, varian, teknologi motor, dan harga belum diumumkan, Jeep berjanji untuk mendedahkan lebih banyak maklumat menjelang tarikh jualan, mengekalkan ketegangan peminat.

Wagoneer S dijangka akan tiba di pengedar Amerika Syarikat terlebih dahulu sebelum membuat kehadirannya di “pasaran utama di seluruh dunia”. Jeep menekankan bahawa reka bentuk Wagoneer S memberi keutamaan kepada kecekapan aerodinamik. Foto teaser yang tunggal menawarkan pandangan hadapan struktur yang ramping, kurang berkotak berbanding Jeep tradisional.

 

Ciri-ciri yang mencolok termasuk saliran masuk yang kelihatan seperti pisau pada bumper bawah, gril tujuh slot ikonik berlampu LED, dan petunjuk dari video teaser menunjukkan bar lampu LED padat yang menghiasi bahagian belakang. Dengan penampilan yang sangat serupa dengan konsep 2022, Wagoneer S mengekalkan estetiknya yang berbeza sambil merangkul masa depan elektrik.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan