Piston.my

Mercedes-Benz Malaysia Memperkenalkan GLA 200 yang Ditingkatkan

Mercedes-Benz Malaysia menerajui masa depan dengan pelancaran Mercedes-Benz GLA 200 yang ditingkatkan. SUV kompak ini mempunyai pelbagai peningkatan, menyatu secara lancar teknologi moden dengan kegunaan harian.

GLA 200 menerima pelbagai inovasi dan kelengkapan yang diperluas, dengan reka bentuk radiator gril yang menampilkan bintang Mercedes-Benz, louvre tunggal, dan aksen hitam untuk estetik yang berkuasa. Lampu hadapan LED High Performance, menawarkan Adaptive Highbeam Assist, dan rim aloi ringan 18 inci 5-twin-spoke melengkapkan penampilan luarannya.

Di dalamnya, GLA 200 mendedahkan tandatangan lampu yang dimodenkan dengan skrin berganda 10.25 inci yang terapung, mencipta pengalaman teknologi tinggi yang holistik. Stereng sport pelbagai fungsi, kini dilengkapi dengan panel kawalan sentuh, menambah sentuhan kemewahan dan kemudahan. Tempat duduk selesa yang dilapisi kulit buatan ARTICO, elemen hiasan Star Pattern, dan sandaran belakang yang boleh dilipat menyumbang kepada fleksibiliti dan daya tarikan estetika dalaman.

GLA 200 menekankan keselamatan dengan ciri-ciri seperti Blind Spot Assist, Exit Warning Assist, dan Active Brake Assist. Pakej Parking, termasuk kamera undur, dan Pakej Cermin meningkatkan kelenturan dan penglihatan. Program pemanduan Dynamic Select, termasuk mod Sport, Selesa, dan Eco, memenuhi pelbagai keutamaan pemanduan.

Generasi MBUX terkini menjadi tumpuan utama dalam GLA 200, menawarkan operasi intuitif dan perisian yang boleh menyesuaikan diri. Sistem telematik mengalami penyemakan dengan prestasi yang ditingkatkan dan reka bentuk baru. Integrasi Telefon Pintar dengan CarPlay Apple dan Auto Android tanpa wayar, Pakej USB Plus dengan 5 port USB-C cas pantas bercahaya, dan Pencahayaan Ambient 64 warna memperkayakan pengalaman yang canggih secara teknologi.

Di bawah penutup enjin, GLA 200 didorong oleh enjin turbo 4-silinder 1.3 liter yang dipasangkan dengan transmisi automatik 7G-DCT. Dengan kuasa 163hp dan tork maksimum 250Nm, SUV ini mencapai pecutan 0-100km/j dalam hanya 8.9 saat.

Harga dalam perjalanan tanpa Insurans bagi Mercedes-Benz GLA 200, termasuk 10% cukai jualan, adalah RM 258,888, mencerminkan persimpangan inovasi, kemewahan, dan prestasi dalam segmen SUV kompak.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan