Piston.my

TNGD Melaksanakan Caj Satu Peratus untuk Tambah Nilai Kad Kredit pada TNG eWallet

Mulai 23 Februari, TNG Digital Sdn Bhd (TNGD) akan melaksanakan caj satu peratus bagi semua tambah nilai Touch ‘n Go eWallet (TNG eWallet) menggunakan kad kredit. Transaksi melalui kad debit dan DuitNow akan terus kekal percuma.

Keputusan ini, menurut Ketua Pegawai Eksekutif TNGD, Alan Ni, bertujuan untuk menangani pengeluaran yang berlebihan dari kad kredit ke akaun bank dan mengurangkan kos yang signifikan yang berkaitan dengan transaksi kad kredit yang ditanggung oleh TNGD.

Ni menekankan bahawa pengguna TNG eWallet mempunyai pilihan untuk memilih DuitNow untuk tambah nilai, yang melibatkan pemindahan dana antara bank, menyediakan keseimbangan antara kemudahan, keselamatan, dan kelestarian kos jangka panjang bagi syarikat. Beliau menggalakkan pengguna untuk menggunakan DuitNow atau kad debit untuk tambah nilai, kerana kedua-dua pilihan tersebut percuma.

Beliau juga menjelaskan bahawa walaupun kad kredit tetap menjadi saluran tambah nilai yang sah, pengguna digalakkan untuk mempertimbangkan DuitNow atau kad debit, yang kedua-duanya merupakan alternatif percuma.

Langkah ini mengikuti keputusan TNGD pada Oktober 2023 untuk mengurangkan had bulanan percuma untuk tambah nilai kad kredit dari RM5,000 kepada RM1,000. Penyesuaian itu dilakukan untuk mengawal pengeluaran kad kredit ke akaun bank, sejajar dengan usaha TNGD untuk menguruskan kos dengan berkesan.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan