Piston.my

PRO-NET Memperluas Rangkaian Pengecasan Kerana Permintaan yang Meningkat untuk NEV

Membalas kepada permintaan yang semakin meningkat bagi Kenderaan Tenaga Baharu (NEV), PRO-NET memperkenal pengembangan rangkaian infrastruktur pengecasannya. Dengan misi untuk mempercepat penerimaan dan melancarkan perjalanan yang selesa kepada pemilik kenderaan elektrik, smart Malaysia komited dalam menyampaikan akses yang lancar kepada penyelesaian pengecasan yang efisien di seluruh Malaysia.

Sejak diperkenalkan Pengecas DC PROTON di ibu pejabat pada bulan Oktober tahun lalu, PRO-NET telah mengambil langkah proaktif dalam memperluas infrastruktur pengecasannya di seluruh Pengedar PROTON Edar. Dengan bekerjasama rakan kongsi Gentari, organisasi ini telah berjaya melaksanakan enam (6) Pengecas DC, dengan jumlah keseluruhan dua belas (12) ruang pengecas dengan setiap satunya dilengkapi dengan dua nozel. Pelaksanaan ini termasuk satu (1) unit setiap satu daripada 50 kW, 100 kW, dan 120 kW, serta tiga (3) unit pengecas 60 kW DC.

Penambahan ini menandakan perubahan yang besar kepada rangkaian pengedar smart yang sedia ada dalam menawarkan penyelesaian pengecasan yang komprehensif. Merangkumi Semenanjung Malaysia, pemasangan lima (5) pengecas DC dan tiga belas (13) pengecas AC telah menghasilkan jumlah keseluruhannya sebanyak dua puluh dua (22) ruang pengecas. Selain itu, PRO-NET juga bersedia untuk meluaskan kehadirannya dalam perancangan yang akan datang untuk memperkenalkan infrastruktur pengecasan tambahan sebagai sebahagian daripada rangkaian pembangunan pengedar di Sabah.

Sebagai jenama automotif yang menjadi peneraju dalam memperkenalkan ciri-ciri inovatif baharu di Malaysia, penyediaan peta pengecas yang komprehensif juga termasuk dalam usaha PRO-NET untuk mengatasi kebimbangan jarak kepada pengguna EV. Aplikasi Hello smart mengakses pengguna ke rangkaian stesen, termasuk status penggunaan stesen dan dapat memulakan sesi pengecasan dengan mudah.

Pada masa kini, lebih 70% daripada stesen pengecasan awam boleh diakses melalui Aplikasi Hello smart, hasil usaha kerjasama strategik dengan peneraju industri seperti chargEV, JomCharge, dan Gentari. Pengguna dengan mudah dapat mengakses peta pengecasan daripada PROTON Edar dan pengedar smart Malaysia, hasil dedikasi smart dalam menyediakan kemudahan dan aksesibiliti.

Sejajar dengan Strategi Kestabilan Global dan kesetiaan yang teguh dalam mempromosikan penyelesaian pengangkutan yang lestari, PRO-NET ingin menjemput pelbagai pemilik jenama EV untuk menggunakan pengecas smart. Walau bagaimanapun, smart akui bahawa akses kepada pengecas di pengedar Hap Seng pada masa ini hanya dikhaskan untuk pemilik smart dan Mercedes-Benz.

Terokai Aplikasi  Hello smart dan revolusikan cara pemanduan anda. Aplikasi Hello smart kini boleh dimuat turun dari Apple App Store, Google Play Store, dan Huawei App Gallery.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan