Piston.my

Masa Untuk Model Alfa Romeo Quadrifoglio Yang Dikuasakan Oleh Petrol Akan Berakhir

Peminat-peminat Alfa Romeo di Amerika Utara terasa tawar hati mengenai berita yang baru diumumkan. Syarikat tersebut mengatakan mereka akan menghentikan penjualan model-model Quadrifoglio berprestasi tinggi mereka. Larry Dominique, yang bertanggungjawab di Alfa Romeo untuk Amerika Utara, berkongsi perkara ini di LinkedIn. Dia mengatakan kepada mereka yang ingin membeli Giulia atau Stelvio Quadrifoglio supaya tergesa-gesa sebelum model-model itu hilang untuk selama-lamanya pada bulan Jun.

Dominique juga menyatakan bahawa ini bukanlah akhir bagi Alfa Romeo. Dia memberikan petunjuk bahawa mereka sedang menuju ke arah menggunakan kuasa elektrik untuk kereta mereka. Jika anda ingin membeli Giulia atau Stelvio Quadrifoglio 2024, anda perlu melakukannya sebelum bulan April. Selepas itu, mereka tidak akan membuat lagi model-model Quadrifoglio dengan enjin petrol untuk AS dan Kanada.

Dikuasakan oleh enjin V6 2.9 liter terbitan Ferrari, model Quadrifoglio telah dipuji kerana prestasi yang menggembirakan dan dinamik pemanduan yang menarik, dengan 505hp dan 600Nm tork. Walaupun model-model ini tidak akan dibuat lagi, Dominique mencadangkan bahawa model-model pada masa depan mungkin akan elektrik. Beliau menyebut ada kemungkinan akan keluar Giulia elektrik pada tahun 2025.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan