Piston.my

Range Rover Evoque Facelift Dilancarkan, Bermula Dari RM498,800

Jaguar Land Rover Malaysia (JLRM) menyambut Tahun Baharu Cina penuh bergaya dengan pelancaran Range Rover Evoque Facelift, yang melambangkan kemewahan moden. Pelancaran rasmi mercu kecemerlangan automotif untuk pasaran Malaysia ini mengimbangkan penambahbaikan terkini dengan sempurna sambil mengekalkan DNA kenderaan kompak mewah yang melambangkan kehebatan Range Rover sejak dari dulu lagi.

Mengekalkan rupa bentuk siluet ikoniknya, Range Rover Evoque Facelift yang baharu nyata menarik perhatian dengan penampilan bergaya dan reka bentuk aerodinamik. Reka bentuk luar  dipertingkatkan dengan gril yang direka bentuk semula, lampu depan Pixel LED penuh bergaya dan Lampu Pergerakan Siang (DRL) yang tersendiri boleh didapati dalam Lux Spec. Model dinaik taraf ini juga kelihatan seperti permata apabila ia memaparkan grafik depan dan belakang yang lebih unik dan menonjol. Bagi melengkapi bumbung terapung dan juga garis badan yang lancar dan tidak terputus, Evoque Facelift memaparkan serlahan dan warna luar serba baharu untuk membawa perwatakan yang sememangnya berbeza.

Profil Evoque dengan garis bentuk seperti coupe dicirikan oleh kontur bumbung yang mencerminkan kepantasan dan garis pinggang yang menaik manakala DNA Range Rover boleh dikenal pasti serta-merta daripada Flush Deployable Door Handles sehingga ke bumbung terapung. Apabila digandingkan dengan roda 21 inci pada Lux Spec, unsur-unsur ini menghasilkan penampilan yang teguh dan dinamik. Tambahan lagi, reka bentuk gril terbaharu meningkatkan lagi kecanggihan keseluruhan kenderaan. 

Di ruangan kabin, falsafah reka bentuk moden dipaparkan oleh skrin sentuh kaca melengkung 11.4 inci baharu, yang disepadukan dengan rapi ke dalam konsol tengah. Ini bukan sahaja meluaskan tahap penglihatan tetapi juga menyediakan lebih banyak ruang untuk simpanan dalam dan Pengecasan Peranti Tanpa Wayar. Dipacu oleh teknologi infohiburan Pivi Pro generasi terbaharu, dengan ciri Software Over The Air yang terkini, Evoque Facelift menjanjikan pengalaman digital yang serba lancar dan selesa. Ciri-ciri lain yang sama hebat termasuk sistem bunyi Meridian 400W premium, turus stereng yang boleh dilaraskan secara elektrik, pedal pertukaran gear krom satin, dan roda stereng dengan bezel cahaya bulan. 

Dengan dua pilihan menarik, model P200 dan P250 setiap satu menawarkan ciri-ciri kelebihan yang unik. P200, yang dilengkapi enjin petrol empat silinder 2.0 liter 200PS, menghasilkan tindak balas pantas dengan pecutan 0-100km/j dalam masa 8.6 saat, dan juga tork 320Nm pada 1,200-4,000rpm, menggabungkan prestasi dengan kecekapan.  Sementara itu, model P250 menjanjikan prestasi lebih tinggi dengan tork 249PS dan 365Nm pada 1,300-4,500rpm, dengan keupayaan memecut 0-100km/j dalam masa 7.6 saat. 

Keselamatan terus diutamakan menerusi rangkaian teknologi kamera paling canggih dalam kelasnya. Boleh didapati dalam Spesifikasi H dan Lux, kemudahan seperti kamera 3D Surround, ClearSight Ground View dan ClearSight Interior Rear View meningkatkan keyakinan pemandu dan menetapkan piawaian baharu dalam aspek keselamatan. 

Range Rover Evoque Facelift baharu, yang bakal menambat hati penggemar SUV boleh didapati dalam tiga pilihan, pada harga RM498,800.00 untuk 200PS Dynamic SE (M Spec), RM529,800.00 untuk 249PS Dynamic SE (H Spec), dan RM565,800.00 untuk Evoque 249PS Dynamic HSE (Lux Spec). Bagi menceriakan lagi musim perayaan, skima warna kali ini turut meraikan semangat Tahun Naga. Antara pilihan yang menarik termasuk Corinthian Bronze (Gangsa Corinthian), Tribeca Blue (Biru Tribeca), dan Arroios Grey (Kelabu Arrorios), yang dikaitkan dengan kemewahan dan ketenangan. Gabungan kecanggihan prestasi dan keanggunan gaya menjemput pengguna memulakan perjalanan yang menemukan tradisi dan inovasi. 

Model baharu Range Rover Evoque Facelift boleh dilihat lebih secara dekat di pusat mewah pemenang anugerah “Retailer of the Year” sebanyak empat kali milik Jaguar Land Rover (JLR) di Ara Damansara dan Penang. Pusat-pusat pengedar JLR di Malaysia mematuhi piawaian global JLR dan memberikan pengalaman pembelian dan pemilikan moden mewah yang baharu. Pusat pengedar ini dilengkapi dengan studio yang membolehkan pelanggan konfigurasi pilihan warna kenderaan luaran dan hiasan dalaman mereka tersendiri jika pelanggan memilih untuk membuat pesanan kenderaan dengan warna yang diingini.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan