Piston.my

Mercedes-Benz Malaysia Melancarkan Empat Varian EQE Baharu

Mercedes-Benz Malaysia telah memperkenalkan empat varian EQE baharu, termasuk EQE Sedan dan SUV, serta varian teratas, EQE 500 4MATIC SUV AMG Line.

Varian EQE Sedan menampilkan reka bentuk luaran dengan garisan yang menarik dan ciri-ciri EQ khas, sementara dalamannya menawarkan kemasan Electric Art Line dan AMG Line dengan trim lampu latar laser-cut dan pencahayaan ambien aktif. Dua varian EQE 350+ Electric Art Line dan AMG Line mempunyai output kuasa 292hp dan tork 565Nm, dengan julat sehingga 682km mengikut WLTP. Pengecasan AC dan DC yang pantas memberikan keselesaan tambahan dalam pengecasan.

Sementara itu, SUV EQE menampilkan reka bentuk yang anggun dengan roda aloi 20 inci dan pelbagai ciri keselesaan dalaman. Seperti varian sedan, varian SUV juga mempunyai dua varian, dengan output kuasa yang sama dan julat sehingga 596km. Harga bagi EQE 350+ SUV Electric Art Line dan AMG Line adalah RM398,888 dan RM448,888, masing-masing.

Varian teratas, EQE 500 4MATIC SUV AMG Line, menawarkan prestasi lebih tinggi dengan output kuasa 408hp dan tork 858Nm. Dengan pecutan 0 hingga 100km/j dalam 4.9 saat dan julat 465-550km mengikut WLTP, ia menawarkan pengalaman pemanduan yang mengagumkan. Harga untuk varian ini adalah RM485,888.

Pelancaran varian EQE baharu Mercedes-Benz Malaysia menunjukkan komitmen mereka untuk menyediakan kenderaan elektrik mewah dengan teknologi canggih dan keselesaan yang tinggi. Kemasukan pengecas onboard 22 kW dalam semua varian meningkatkan kemudahan pengecasan untuk pelanggan, sementara konsep runcit gaya hidup Star Elegance bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pelanggan secara keseluruhan. Penghantaran untuk EQE 350+ SUV Electric Art Line dan AMG Line dijangka akan bermula pada Jun 2024.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan