Piston.my

Barisan Mewah Baharu Mercedes-Benz: Siri Mythos

Mercedes-Benz menghidupkan semangat peminat dengan pengumuman mengenai model berjenama Mythos yang akan datang, pertama kali diperkenalkan pada tahun 2022. Walaupun tidak banyak berita sejak itu, syarikat baru-baru ini memberi jaminan kepada peminat bahawa kemajuan sedang dilakukan, memberi petanda bahawa kemunculan kenderaan Mythos yang sangat dinantikan akan berlaku tidak lama lagi.

Dalam satu pembentangan mengenai prestasi Mercedes-Benz bagi tahun 2023 kepada pihak berkepentingan, syarikat tersebut merangka pelan untuk memenuhi kehendak pelanggan paling kritikal. Antara pelan ini adalah memperluas program penyesuaian peribadi Manufaktur, bekerjasama dengan raksasa fesyen Moncler, berkerjasama dengan pereka Virgil Abloh untuk Maybach edisi terhad, dan memperkenalkan model pertama dari siri Mythos, yang dijadual untuk dilancarkan pada tahun 2025.

Walaupun butiran mengenai barisan Mythos masih dirahsiakan, ada petunjuk bahawa kenderaan Mythos pertama akan menjadi versi SL yang baru dilancarkan. Dijelaskan sebagai “kenderaan pengumpul ultra-eksklusif,” rangkaian Mythos berjanji untuk menakrifkan semula kemewahan, menyasarkan pelanggan yang mahu lebih banyak kemewahan daripada yang ditawarkan oleh Maybach pada masa kini. Walau bagaimanapun, mendapatkan salah satu kenderaan ini mungkin sukar, kerana Mercedes-Benz merancang untuk mengekalkannya untuk kumpulan tertentu peminat dan pengumpul yang berdedikasi.

Strategi eksklusiviti ini mencerminkan tren yang dilihat dalam dunia kereta mewah, seperti model Bacalar dan Batur yang dicari oleh Bentley, yang terjual habis dengan cepat walaupun pengeluaran terhad dan harga yang tinggi. Dengan memberi tumpuan kepada peminat jenama yang lama dan pengumpul, Mercedes-Benz berharap untuk mencipta keinginan yang sama untuk barisan Mythos.

Gordon Wagener, pereka bentuk Mercedes-Benz, memberikan gambaran ringkas tentang apa yang akan datang dengan siri Mythos melalui gambar pra-tontonan misteri yang dikongsi di media sosial pada tahun 2022. Walaupun butirannya kurang, petanda Wagener menunjukkan bahawa model-model Mythos akan mempunyai identiti unik yang melampaui penampilan semata-mata. Dengan kegembiraan yang memuncak, peminat dengan tak sabar menantikan penampakan terbaru Mercedes-Benz dalam ungkapan kecemerlangan automotif dengan siri Mythos.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan