Piston.my

Nissan GT-R 2025 Dilancarkan dengan Dalaman ‘Blue Heaven’ Baharu

Nissan baru sahaja mengeluarkan GT-R 2025 di Jepun, membuatkan peminat kereta sangat teruja. Versi baharu kereta sport terkenal ini akan tersedia pada bulan Jun. Walaupun ia tidak mempunyai banyak perubahan mekanikal, ia mempunyai beberapa peningkatan yang menarik, terutamanya dalam versi T-spec Edisi Premium dan Edisi Trek. Model ini mendapat beberapa bahagian berprestasi tinggi daripada Edisi Khas Nismo, seperti piston ring dan rod khas. Pembeli juga mendapat beberapa ciri istimewa, seperti plak dengan nama pembina dan plat emas dengan nombor casis.

Nissan juga mendengar apa yang pelanggan mahukan dan menambah pilihan dalaman baharu yang dipanggil Blue Heaven untuk Edisi Premium. Ia membuatkan bahagian dalam kereta terasa lebih mewah. Edisi Premium berharga sekitar 15,587,000 yen (kira-kira RM493,489), Edisi Pure bermula pada 14,443,000 yen (kira-kira RM457,270), dan Nismo Edisi Khas teratas ialah 30,613,000 yen (kira-kira RM969,344).

Tetapi Nissan memberi amaran mungkin tidak cukup kereta untuk dilalui. Mereka mungkin tidak dapat membuat seberapa banyak yang orang mahu, jadi beberapa pesanan mungkin tidak dapat diisi. Terdapat juga khabar angin bahawa 2025 boleh menjadi tahun terakhir untuk model GT-R ini.

Laporan mengatakan Nissan hanya akan membuat 1,500 GT-R untuk 2025, dengan 300 daripadanya ialah versi Nismo berprestasi tinggi. Nissan bimbang untuk mendapatkan beberapa bahagian untuk kereta itu pada masa hadapan, jadi mereka mungkin berhenti membuatnya selepas tahun ini.

Ini akan menjadi penamat kepada larian hebat untuk GT-R, yang pertama kali dikeluarkan pada tahun 2007. Tetapi Nissan mungkin mempunyai sesuatu yang baharu. Mereka telah menunjukkan beberapa konsep, seperti konsep Hyper Force, yang mencadangkan mereka mungkin membuat GT-R serba elektrik pada masa hadapan, mungkin menjelang akhir dekad ini.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan