Piston.my

Lotus Melancarkan “Lotus Chapman Bespoke”

Lotus telah melancarkan perkhidmatan khas baharu yang dipanggil Lotus Chapman Bespoke, memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk pengalaman automotif yang diperibadikan di seluruh dunia. Perkhidmatan ini menawarkan pelanggan peluang untuk menyesuaikan kenderaan Lotus mereka secara meluas, daripada lencana dan kemasan unik untuk melengkapkan pemperibadian sekali sahaja bagi keseluruhan kenderaan.

Pada mulanya, ia akan dilancarkan di China pada 25 April 2024. Lotus Chapman Bespoke kemudiannya akan dilancarkan secara global dalam beberapa bulan berikutnya. Clive Chapman, anak kepada pengasas Lotus Colin dan Hazel Chapman, menyatakan semangat untuk perkhidmatan itu, dengan menyatakan bahawa ia membolehkan pemandu mencipta inovasi mereka sendiri sambil menghormati warisan luar biasa ibu bapanya.

Nama Lotus Chapman Bespoke memberi penghormatan kepada Colin dan Hazel Chapman, yang mengasaskan Lotus pada tahun 1948 di London, UK. Terkenal dengan semangat perintis dan reka bentuk yang inovatif, warisan Colin Chapman terus memberi inspirasi kepada komitmen jenama untuk menolak sempadan dan mencabar status quo.

Lotus Chapman Bespoke bertujuan untuk mempertahankan tradisi ini dengan memperkasakan pelanggan untuk memperibadikan kenderaan mereka mengikut keutamaan unik mereka.

Perkhidmatan yang dipesan lebih dahulu menawarkan tiga tahap pemperibadian:

Dibuat khusus: Pelanggan boleh memilih gabungan warna, reka bentuk dan butiran eksklusif mereka sendiri untuk mencipta kenderaan yang benar-benar unik.

Koleksi: Reka bentuk edisi terhad yang dibangunkan dengan kerjasama rakan kongsi, artis dan jenama mewah menyediakan pelanggan pilihan susun atur untuk pemperibadian.

Sekali sahaja: Pelanggan berpeluang membina kereta unik sepenuhnya yang disesuaikan dengan citarasa dan pilihan masing-masing.

Lotus menjemput peminat untuk meneroka kemungkinan Lotus Chapman Bespoke melalui platform dalam taliannya atau dengan menghubungi Pusat Lotus tempatan mereka untuk mendapatkan maklumat lanjut. Dengan tiga tahap kecemerlangan dan kombinasi yang tidak berkesudahan, Lotus Chapman Bespoke berjanji untuk meningkatkan pengalaman pemilikan untuk peminat Lotus di seluruh dunia.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan