Piston.my

Citroën Memperkenalkan Coupe SUV Basalt Vision

Citroën telah memperkenalkan Citroën Basalt Vision, konsep SUV Coupé kompak baharu yang ditetapkan untuk menyertai barisan jenama itu di India dan Amerika Selatan pada bahagian akhir tahun 2024. Model inovatif ini menggabungkan pelbagai elemen automotif untuk menawarkan pelanggan pengalaman pemanduan yang tersendiri, menggabungkan kelancaran sebuah coupe, kekasaran sebuah SUV, dan keluasan sebuah saloon 5 pintu.

Dibangunkan dengan input daripada pasukan di seluruh dunia, Visi Basalt akan menyokong pertumbuhan antarabangsa Citroën bersama model sedia ada seperti C3 dan C3 Aircross dalam pasaran utama. Model-model ini adalah sebahagian daripada strategi yang bertujuan untuk memperkenalkan kenderaan dengan karakter yang kuat dan keselesaan onboard yang unik.

Konsep Basalt Vision mengambil pendekatan berani kepada segmen SUV Coupé yang kompak, menggabungkanunsur daripada gaya automotif yang berbeza. Ciri-ciri SUVnya menyampaikan kemodenan, keteguhan dan keyakinan, dengan ciri seperti pelepasan tanah yang tinggi dan gerbang roda pelindung. Reka bentuk belakang seperti coupé menambah kecairan dan dinamik, manakala siluet keseluruhan menunjukkan kecekapan aerodinamik.

Dinamakan sempena batu gunung berapi yang berdaya tahan, Basalt menjanjikan ketahanan dan kebolehpercayaan, menawarkan rasa keselamatan dan keselamatan kepada pemandu. Dengan ruang yang luas dan ciri perlindungan, Basalt memastikan pengalaman pemanduan yang selesa dan selamat, walaupun dalam keadaan yang mencabar.

Sebagai model ketiga dalam program C-Cubed Citroën, di samping C3 dan C3 Aircross, Basalt Vision memenuhi keperluan pelanggan di India dan Amerika Selatan. Berdasarkan platform Kereta Pintar, model ini bertujuan untuk menyampaikan reka bentuk unik dan kemudahan penggunaan yang disesuaikan dengan pasaran ini, meningkatkan pengalaman pemilikan.

Ditetapkan untuk dilancarkan pada penghujung tahun 2024, Citroën Basalt Vision mempratonton SUV Coupé yang padat, berkuasa dan berotot menjanjikan keselesaan atas kapal yang tiada tandingan, menarik minat profesional muda dan keluarga.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan