Piston.my

Chery Tiggo 8 Pro Kini Dengan Warna Hijau Yang Unik Dan Terhad!

Chery Malaysia telah memperkenalkan warna baru untuk sambutan Hari Raya yang akan datang.

Tiggo 8 Pro dari Chery akan kini tersedia dalam warna Aurora Green, sebuah warna hijau lembut yang kelihatan agak popular di kalangan pembuat kereta pada masa ini.

Aurora Green hanya akan tersedia untuk Tiggo 8 Pro buat masa ini, yang sesuai kerana ia adalah SUV flagship untuk jenama Chery di Malaysia.

Tiggo 8 Pro pertama kali membuat penampilannya di pasaran Malaysia pada bulan Julai 2023, dan telah memikat hati rakyat Malaysia, yang tidak menghairankan kerana ia menawarkan nilai yang mengagumkan.

Gabungan ruang dalaman yang luas, ciri-ciri canggih dan teknologi keselamatan serta enjin turbo berkuasa 2.0 liter menjadikannya sukar untuk diabaikan.

Enjin ini menawarkan 256hp dan 390Nm tork dengan kuasa dihantar ke roda hadapan melalui transmisi dual-clutch tujuh-gear.

Dalaman yang selesa dengan tujuh tempat duduk yang dikatakan yang terbaik dalam kategori ini. Ciri-cirinya termasuk Wireless Apple Carplay tanpa wayar dan Android Auto, Kamera Panorama 540 darjah, paparan dua skrin besar 24.6-inci, dan sistem audio Sony.

Ia juga menawarkan pelbagai Sistem Bantuan Pemandu Advance seperti Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist dan Pengesanan Titik Buta, di antara yang lain.

Tetapi apa yang benar-benar mengagumkan adalah tahap kemasan pendalaman yang ditawarkannya. Ini dicapai dengan menggunakan Kaca Akustik yang kedap bunyi yang menjadikan dalaman senyap dan terasing dari kesibukan dunia di luar.

Tiggo 8 Pro dari Chery adalah salah satu SUV terbaik dalam segmen hari ini, dan Aurora Green yang baru menambah sentuhan kelas kepada SUV yang sudah menawan ini. Walau bagaimanapun, anda perlu cepat jika anda menyukai warna itu kerana ia hanya tersedia kepada 120 unit, memberikan sentuhan eksklusiviti.

Dengan harga RM159,800, Tiggo 8 Pro dilengkapi dengan pakej jaminan yang komprehensif yang termasuk liputan 7 tahun atau sehingga 150,000km, bersama dengan 5 tahun servis buruh percuma.

Pelanggan juga mempunyai pilihan untuk meningkatkan liputan mereka dengan menambah jumlah tambahan RM2,000 untuk Pakej Jaminan Diperluas, yang menyediakan jaminan 10 tahun atau 1,000,000KM untuk enjin kenderaan mereka.

Selain itu, Chery Malaysia kini menawarkan Pakej Extra Peace of Mind, yang termasuk jaminan kenderaan yang diperluas selama 10 tahun atau 1,000,000KM dan servis pemeliharaan 7 tahun, semua ini hanya dengan RM 11,600.

Jadi, adakah Chery Tiggo 8 Pro SUV terbaik dalam segmen ini? Adakah ia pembelian yang lebih baik daripada Proton X90? Baca ulasan lengkap kami tentang Tiggo 8 Pro di sini, atau lihat video perbandingan di bawah:

Galeri Penuh:

A car stirs the soul, a motorbike is the soul. Keshy has been a motoring journalist for over a decade and has written for and founded a number of Malaysian motoring titles including Piston.my, Bikesrepulic.com, Motomalaya.net and other mass media titles.

Artikel Berkaitan