Piston.my

Chery Malaysia Sediakan Kenyataan Baru Mengenai Siasatan Brek Chery Omoda 5

Chery Auto Malaysia telah memberikan maklumat terkini kepada pelanggan dan orang ramai berhubung aduan tular (6 April 2024) yang tersebar dalam talian daripada pelanggan Chery Omoda 5. Sejak laporan awal pada 6 April 2024, pasukan penjagaan pelanggan Chery telah mengekalkan komunikasi yang rapat dengan pelanggan, memberikan kemas kini tetap sementara pasukan teknikal mahir mereka menjalankan siasatan menyeluruh terhadap dakwaan brek keretanya rosak.

Selain siasatan dalaman, kereta itu dihantar ke Puspakom untuk penilaian yang saksama. Di Puspakom, pemeriksaan menyeluruh 10 mata, termasuk ujian brek, telah dijalankan untuk menilai pelbagai aspek seperti kecekapan, ketidakseimbangan dinamik, kehabisan, daya sisa, dan prestasi brek letak kereta, memastikan keupayaan brek yang optimum.

Laporan menyatakan bahawa semua pemeriksaan yang dijalankan oleh kedua-dua pasukan Chery Auto Malaysia dan Puspakom tidak membuahkan hasil yang buruk. Keputusan mengesahkan bahawa kereta itu sememangnya selamat, dan sistem brek memenuhi piawaian yang memuaskan, seperti yang ditunjukkan dalam keputusan ujian Puspakom. Pelanggan telah dimaklumkan dengan sewajarnya tentang keputusan ini, dan pasukan telah memberikannya laporan komprehensif yang memperincikan penemuan semua pemeriksaan yang dijalankan.

Kumpulan Chery, termasuk Chery Auto Malaysia, mengutamakan keselamatan. Komitmen mereka untuk menyampaikan produk dengan standard tertinggi terbukti dalam ujian yang ketat dan langkah kawalan kualiti yang dilaksanakan sebelum mengedarkan kenderaan kepada pelanggan di seluruh dunia. Chery Omoda 5, yang diperkenalkan secara global pada April 2023, telah menyaksikan kejayaan besar, dengan lebih 130,000 unit terjual (tidak termasuk China) sehingga Mac 2024.

Di Malaysia, Chery Omoda 5 telah menerima anugerah seperti anugerah Crossover/SUV mid-size Terbaik Pilihan Editor daripada The Star’s Carsifu, SUV 5 tempat duduk Terbaik dari Carlist Malaysia, dan Anugerah “Outstanding Warranty” yang berprestij daripada Ekspo Moto Antarabangsa Malaysia 2023 Pengiktirafan ini menekankan komitmen Chery untuk menyediakan kenderaan berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan dan jangkaan pelanggan kami.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan