Piston.my

Kia Memperkenalkan ‘Camouflage’ Diinspirasikan Oleh Australia untuk Trak Pikap Tasman

Kia telah mendedahkan pelekat camouflage yang menawan untuk trak pikapnya yang akan datang, Kia Tasman, yang mendapat inspirasi daripada semangat pengembaraan Tasmania, pulau di selatan Australia. Dicipta dengan kerjasama artis Richard Boyd-Dunlop, balutan ini mencerminkan tema ‘The Path Never Taken,’ yang mempamerkan sifat lasak Tasman dan komitmen Kia untuk mereka bentuk inovasi.

Balutan ini, bertemakan penerokaan, merakamkan ciri-ciri kepelbagaian landskap Australia, dari kawasan pantai ke kawasan pedalaman. Diilhamkan oleh pengalaman Boyd-Dunlop menumpang kereta di seluruh negara, ia menggalakkan pemandu untuk memulakan pengembaraan baharu dan menemui destinasi yang tidak kelihatan.

Gaya artistik Boyd-Dunlop menggabungkan unsur-unsur darat dan laut, menggabungkan warna pedalaman yang berapi-api dan biru cerah mengingatkan budaya meluncur Australia. Reka bentuk unik ini mencerminkan kepelbagaian dan semangat pengembaraan Tasman.

Dijadualkan untuk dikeluarkan pada 2025, Tasman menandakan kemasukan Kia ke dalam pasaran trak pikap segmen C. Pelancaran globalnya secara berperingkat akan menyasarkan pasaran utama seperti Korea, Australia, Afrika dan Timur Tengah, memenuhi keperluan kerja dan masa lapang dengan kebolehpercayaan, prestasi dan serba boleh.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan