Piston.my

MG EXE181 Hypercar Elektrik Boleh Pecut dari 0-100km/j dalam 1.9 Saat!

Pendedahan konsep MG EXE181 yang akan datang pada pameran Auto China 2024 membuatkan peminat kereta teruja. Hypercar elektrik ini mempunyai reka bentuk yang anggun dan ciri prestasi yang mengagumkan, mempamerkan komitmen MG terhadap inovasi.

Dengan bentuk titisan air mata dan reka bentuk tempat duduk tunggal, EXE181 direka bentuk untuk kecekapan aerodinamik yang luar biasa, dengan drag coefficient hanya 0.181. Pecutannya dari 0 hingga 100km/j dalam 1.9 saat adalah sangat pantas, menjadikannya salah satu kereta terpantas di dunia.

Diinspirasikan oleh konsep sebelumnya dari 1959, MG telah memberikan EXE181 sentuhan moden, menggabungkan gaya dan teknologi futuristik. Bahagian dalamannya mempunyai tempat duduk yang dipasang di tengah untuk pemandu, meningkatkan sambungan mereka ke jalan raya, bersama-sama dengan teknologi pemanduan elektrik termaju.

Walaupun prospek pengeluaran EXE181 tidak pasti, ia berfungsi sebagai pameran keupayaan kejuruteraan MG dan visinya untuk masa depan mobiliti elektrik. Debutnya di Auto China dijangka menarik perhatian dan menyerlahkan cita-cita MG untuk menolak sempadan inovasi automotif.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan