Piston.my

Mercedes-Benz GLE 450 4Matic Baharu Dilancarkan Dengan Harga RM528,888

Mercedes-Benz Malaysia telah memperkenalkan GLE 450 4MATIC baharu, sebuah SUV mewah yang menaikkan standard dalam kelasnya. Model ini didatangkan dengan kemas kini dalaman dan luaran, menjanjikan keselesaan dan kemudahan terbaik untuk keluar bersama keluarga.

Di bawah hud, ia mempunyai persediaan hibrid ringan dengan teknologi 48 volt yang mengeluarkan 375hp dan 500Nm tork. Dipasangkan dengan kotak gear automatik 9G-TRONIC dan pacuan semua roda 4MATIC, ia boleh memecut dari 0 hingga 100 km/j dalam masa 5.6 saat sahaja, memberikan pengalaman pemanduan yang mengujakan.

Di bahagian luar, GLE mendapat peningkatan muka moden dengan bumper hadapan baharu, gril diamond, aksen AMG Line dan roda AMG 21 inci. Lampu hadapan menampilkan teknologi LED Multibeam, dan lampu belakang telah disegarkan semula untuk penampilan yang anggun.

Di dalam, kabin memancarkan kemewahan dengan stereng kulit Nappa, lubang udara krom dan tempat duduk kulit buatan manusia Artico. Potongan kayu open-pore oak Anthracite menambah kepada rasa kelas atas, dan terdapat port USB di tempat letak tangan belakang untuk mengecas.

Dari segi teknologi, ia dimuatkan dengan sistem infotainmen MBUX terkini, menawarkan paparan skrin sentuh 12.3 inci, penyepaduan telefon pintar tanpa wayar dan ciri navigasi lanjutan. Ciri keselamatan termasuk bantuan parkir, kamera 360° dan sistem bunyi Burmester premium.

Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC baharu dijual pada harga RM528,888.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan