Piston.my

Mercedes-Benz Memperkenalkan G-Class Elektrik Baharu – 879hp,1164Nm, Jarak Pemanduan EV 473km

Mercedes-Benz G 580 dengan Teknologi EQ mewakili lonjakan ketara ke hadapan untuk G-Wagon yang ikonik, memperkenalkan pendorongan elektrik kepada kenderaan luar jalan yang legenda ini sambil mengekalkan ketegaran dan reka bentuk yang jelas.

Dengan empat motor bersepadunya yang memberikan 879hp dan 1164Nm tork yang mengagumkan, G 580 menawarkan prestasi luar jalan yang menggerunkan, dibantu oleh ciri-ciri inovatif seperti pacuan roda individu dan virtual differential lock. Kemajuan ini, digabungkan dengan mod G-Turn dan bantuan G-Steering, memastikan keupayaan yang tiada tandingannya dalam rupa bumi yang mencabar.

G 580 boleh pecut dari 0-100km/j dalam masa 4.7 saat. Walaupun jarak pemanduannya mungkin agak terhad berbanding dengan kenderaan tradisional, dengan anggaran 473km pada kitaran ujian WLTP, kehebatan off-road G 580 dan kemudahan mewah lebih daripada mengimbangi sebarang kebimbangan rangkaian.

Di dalam, G 580 menawarkan kabin yang mewah dan berteknologi moden, dengan sistem infotainmen MBUX, Paparan media 12.3-inci dengan kawalan sentuh sebagain standard, jalur cahaya pilihan disepadukan ke dalam gril, dan pelbagai ruang simpanan yang meningkatkan pengalaman pemanduan keseluruhan. Perisian penyesuaian bagi paparan dan konsep pengendalian memastikan pengalaman pengguna yang diperibadikan, manakala penyepaduan telefon pintar melalui Android Auto atau Apple CarPlay membolehkan sambungan lancar semasa dalam perjalanan.

Dengan peningkatan aerodinamik yang menyumbang kepada kecekapan yang lebih baik dan sistem perlindungan bateri yang teguh memastikan ketahanan di kawasan lasak, G 580 dengan Teknologi EQ menetapkan standard baharu untuk SUV elektrik. Walaupun butiran harga masih belum didedahkan, jelas bahawa Mercedes-Benz telah mencipta kenderaan yang menggabungkan prestasi, keupayaan dan kemewahan dalam fesyen G-Wagon sebenar, membezakannya sebagai peneraju dalam pasaran SUV elektrik.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan