Piston.my

Mercedes-Benz CLE 300 4MATIC Coupe Baharu di Malaysia – RM518,888

Mercedes-Benz CLE 300 4MATIC Coupé baharu, baru-baru ini didedahkan oleh Mercedes-Benz Malaysia, meneruskan tradisi jenama itu untuk menggabungkan kesukanan dan keanggunan. Coupé dua pintu ini mengambil inspirasi daripada kedua-dua C-Class dan E-Class, menghasilkan kenderaan yang memancarkan kekuatan dan gaya abadi.

Dengan garisan anggun dan bahasa reka bentuk moden yang dicirikan oleh Sensual Purity, CLE Coupé memberikan kesan visual yang kuat. Permukaan yang mengalir dan garisan watak yang berbeza mencipta rupa arca, manakala ciri seperti bahagian hadapan ‘forward-leaning’ dan lampu hadapan Cahaya Digital menambah penampilannya yang sporty.

Bahagian luar AMG Line yang dipadankan dengan Night Package, menambah elemen reka bentuk hitam untuk meningkatkan ciri sporty kereta dan dilengkapi dengan roda aloi ringan AMG 19-inci.

Di bahagian dalam, pemandu berada di pentas tengah, dengan paparan instrumen digital penuh 12.3 inci yang menarik dan paparan tengah 11.9 inci diletakkan untuk akses mudah. Bahagian dalamannya direka dengan teliti, dengan bahan premium seperti kulit buatan manusia Artico dan kemasan rupa fabrik campuran yang canggih.

Sentuhan eksklusif termasuk stereng sport pelbagai fungsi dalam kulit Nappa, tempat duduk sport avant-garde dengan tempat letak kepala bersepadu, dan pencahayaan persekitaran dinamik yang menawarkan 64 pilihan warna. CLE Coupé juga menawarkan ciri kemudahan dan sambungan lanjutan melalui sistem infotainmen MBUX, Pembantu Dalaman MBUX dan sistem bunyi sekeliling 3D Burmester.

Dikuasakan oleh enjin petrol inline-four 2.0 liter turbo, ia menghasilkan 259PS dan tork 400Nm. Ia juga mempunyai sistem ISG hibrid ringan EQ Boost 48 volt dengan 23PS dan 205Nm dan kuasa dihantar keempat-empat roda melalui transmisi automatik sembilan kelajuan.

Dari segi keselamatan, CLE Coupé dilengkapi dengan pelbagai sistem bantuan, termasuk Pakej Bantuan Pemanduan Plus, Bantuan Jarak Aktif Distronik, Bantuan Menjaga Lorong Aktif dan pakej Parking dengan Bantuan Parking Memori.

Dengan tanda harga RM518,888 (termasuk 10% ST) untuk Semenanjung Malaysia, Mercedes-Benz CLE 300 4MATIC Coupé menyampaikan gabungan prestasi, kemewahan dan teknologi canggih yang menarik, mengesahkan kedudukannya sebagai peneraju segmen.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan