Piston.my

Peugeot Malaysia Menyampaikan 408 Baharu kepada 10 Pemilik Pertama di Malaysia

Peugeot Malaysia baru-baru ini merayakan pencapaian penting dengan menyerahkan kumpulan pertama Peugeot 408 yang baru kepada 9 pemilik di Malaysia. Acara penyerahan kenderaan tersebut berlangsung di Malaysia Autoshow 2024, di mana para pemilik dengan bangga menerima Peugeot 408 baru mereka, menandakan puncak tempahan sejak pertengahan April.

Peugeot 408 yang baru telah menerima pujian meluas dan menarik minat yang besar, dengan lebih dari 300 tempahan diterima dan dikira sejak permulaan pengambilan pesanan. Yang menariknya, 60% daripada tempahan tersebut adalah untuk varian GT, manakala 22% adalah untuk varian Premium dan 18% untuk varian Allure. Sambutan yang menggalakkan ini menunjukkan kedudukan istimewa kereta ini dalam pasaran, menunjukkan bahawa ia memenuhi pelbagai pilihan pengguna.

Kehebatan daya tarikan Peugeot 408 yang baru ini telah disahkan oleh Tuan Yang Terutama Axel Cruau, Duta Besar Perancis ke Malaysia, yang secara peribadi memilih Peugeot 408 GT sebagai kenderaan rasmi kedutaan. Beliau memuji reka bentuk avant-garde dan teknologi inovatif Peugeot 408 semasa acara pelancaran rasmi, mengukuhkan kedudukannya sebagai pilihan kenderaan untuk kedutaan.

Ditandai dengan reka bentuk luaran yang direka semula sepenuhnya dan teknologi canggih yang pelbagai, Peugeot 408 yang baru melambangkan ‘The Language of Attraction.’ Ia memaparkan isyarat reka bentuk yang diinspirasikan oleh kucing yang berbeza melintasi siluet fastback dinamiknya, memberikan pandangan kepada reka bentuk masa depan kenderaan Peugeot.

Ciri-ciri penting Peugeot 408 termasuk logo baru jenama itu, Peugeot i-Cockpit terkini dengan seni bina yang tinggi, enjin 1.6 liter pengecas turbo PureTech yang bertenaga dengan kuasa 218hp, dan rim 18 inci bergaya dalam warna Granit Grey dan Granit Black untuk varian Allure dan Premium.

Dijual tempatan, Peugeot 408 yang baru ditawarkan pada harga yang bersaing, dengan varian Allure dijual pada harga RM146,055, varian Premium pada harga RM166,055, dan varian GT pada harga RM196,055. Semua kenderaan Peugeot baharu didatangkan dengan jaminan sehingga 7 tahun atau 200,000km, yang mana dahulu.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan