Piston.my

Jaecoo J7 Mempamerkan Keupayaan Off-Road di Pusat Latihan 4WD Malaysia

Baru-baru ini, di kursus off-road terkenal yang dimiliki oleh Pusat Latihan dan Pengalaman 4WD Malaysia (M4TREC), model off-road bandar yang canggih daripada Jaecoo, SUV J7, telah menjalani satu set ujian prestasi off-road yang ketat, dan mendapat pujian tinggi daripada M4TREC atas keupayaan off-road luar biasa dan pengendalian yang stabil.

M4TREC, penyedia latihan 4WD terkemuka di Malaysia, terkenal dengan kursus halangan 4WD bertaraf dunia dengan medan yang pelbagai dan mencabar. Digabungkan dengan keadaan iklim hujan dan lembap sepanjang tahun di Malaysia, ujian ini merupakan bukti penilaian yang menuntut terhadap prestasi kenderaan off- road.

Sebagai SUV off-road bandar premium pertama Jaecoo, J7 dilengkapi dengan enjin 1.6TGDI, yang menghasilkan kuasa maksimum yang mengagumkan sebanyak 197PS dan tork puncak sebanyak 290Nm, sebanding dengan enjin 2.0T
jenama mewah. Selain itu, J7 juga dilengkapi dengan transmisi dwi-klac basah 7 kelajuan (7DCT), membolehkan peralihan gear yang sangat cepat dalam masa 0.2 saat.

Peralihan yang lancar dan halus ini memastikan enjin dan kenderaan mempamerkan prestasi kuasa dan pengendalian yang superior semasa ujian. Untuk memastikan penilaian yang menyeluruh terhadap J7, para pelatih pakar M4TREC telah menetapkan pelbagai halangan mencabar semasa ujian, termasuk ujian “roller ramp”, ujian artikulasi, lintasan bukit (ridge crossing), dan turunan cerun.

Berhadapan dengan pelbagai ujian, J7 menunjukkan kebolehan terunggul dalam mengatasi daripada keadaan jalan yang sukar serta ketahanan impak, dengan mudah menakluk halangan yang pelbagai. Selanjutnya, J7 menampilkan penalaan casis antarabangsa yang hebat, memberikan keputusan yang luar biasa dalam ujian elak moose pada kelajuan 80km/j.

Sebanding dengan kenderaan mewah premium, ini memastikan prestasi pengendalian dan keselamatan yang cemerlang untuk kenderaan. Yang penting, J7 menggabungkan Sistem Pemanduan Cerdas All Road (ARDIS), yang membolehkan
campur tangan 4WD segera dalam 0.1 saat. Tambahan pula, penggunaan Sistem Brek Bersepadu (IPB) membawa lapan kelebihan utama, termasuk integrasi tinggi, brek lebih cepat, tiada kemerosotan prestasi, dan campur tangan automatik.

Kemajuan ini secara signifikan meningkatkan langkah keselamatan dan keselesaan memandu J7, membolehkannya dengan mudah menavigasi melalui pelbagai keadaan jalan dan situasi yang tidak dijangka. Seiring dengan ekonomi di Asia Tenggara yang terus berkembang, skala segmen elit baru semakin berkembang, dan terdapat permintaan yang meningkat di kalangan pengguna untuk pengembaraan off-road yang canggih. Dipandu oleh falsafah jenama “Dari Klasik, Kini Melangkaui Klasik,” J7 mempunyai ambisi untuk menjadi SUV off- road bandar yang menonjolkan “lebih daripada kereta.”

Melalui ujian off-road yang mencabar ini, J7 sepenuhnya menunjukkan kestabilan dan kebolehpercayaannya pada medan yang kompleks, selaras dengan keperluan mobiliti elit bandar baru yang mengejar kualiti hidup yang tinggi dan mempunyai cita rasa yang unik. Dipercayai bahawa J7 yang luar biasa ini dapat memberikan pengalaman mobiliti yang unggul dan tiada tandingan bagi pengguna Malaysia. Pada masa yang sama, Jaecoo akan terus berdedikasi untuk memperhalusi esensi jenamanya untuk memberikan momentum yang lebih kukuh dalam mengembangkan pasaran di Asia Tenggara terutamanya di Malaysia.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan