Piston.my

Toyota Memperkenalkan Mirai 2024: Kuasa Hidrogen Yang Dipertingkatkan

Toyota telah melancarkan Mirai 2024, versi terkini bagi Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) mereka. Mirai menawarkan jarak pandu yang diperluas sejauh 646km, menampilkan warna luar Elemental Silver yang baru dan pemilihan logo Beyond Zero untuk menekankan komitmen Toyota untuk mengurangkan pelepasan karbon.

Mirai beroperasi sebagai kenderaan elektrik “plug-less”, menggunakan sistem sel bahan api yang menghasilkan elektrik dari hidrogen, hanya melepaskan air. Dibangunkan atas platform Rear-Wheel Drive GA-L, Mirai menyediakan pengalaman sedan mewah-sport mid-size dengan fleksibiliti kawalan yang luar biasa. Rekabentuk aerodinamiknya menyumbang kepada kecekapan dan prestasi keseluruhan.

Di dalam, Mirai menawarkan teknologi dan keselesaan yang canggih, dengan skrin sentuh multimedia 12.3 inci, sambungan Bluetooth berganda, pengecasan tanpa wayar, dan keserasian dengan Apple CarPlay dan Android Auto.

Keselamatan adalah keutamaan dengan Toyota Safety Sense 3.0, termasuk Sistem Pre-Collision dan Peringatan Keluar Laluan. Ciri keselamatan tambahan termasuk Blind Spot Monitoring, Rear Cross Traffic Alert, dan Traffic Jam Assist.

Pemilik Mirai dapat mendapat manfaat dari Perkhidmatan Terhubung, ToyotaCare, bahan api hidrogen percuma, sokongan telefon 24/7, dan jaminan FCEV lapan tahun/160,934km, menunjukkan komitmen Toyota terhadap kepuasan pelanggan dan ketahanan pelaburan mereka dalam FCEV.

Harga untuk Mirai XLE adalah $50,190 (RM237,273) dan Mirai Limited sebanyak $67,155 (RM317,475).

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan