Piston.my

Porsche dan HONOR Memperkenalkan Magic V2 RSR

Porsche, pengeluar kereta sport terkemuka dari Jerman, telah mengejutkan para penyokong teknologi dengan bekerjasama bersama syarikat elektronik yang berpangkalan di Shenzhen, HONOR, untuk menggunakan kemewahan dan reka bentuk automotif ke dalam iterasi terkini telefon lipatnya.

Dikenali sebagai Porsche Design HONOR Magic V2 RSR, dengan “RSR” sebagai penghormatan kepada “RennSport Rennwagen”, kerjasama ini telah melahirkan reka bentuk luar yang diperbaharui untuk telefon lipat Magic V2 yang dilancarkan tahun lalu, berserta dengan penanda harga yang lebih tinggi iaitu £2,349.99 (RM14,211) – kenaikan £650 (RM3,930) berbanding harga standard HONOR Magic V2.

Mengambil inspirasi dari siluet Porsche yang ikonik, yang dipanggil sebagai “flyline,” telefon ini mempunyai rabung yang anggun di sepanjang belakangnya. Menurut bahan pemasaran, elemen reka bentuk ini memancarkan perasaan kecergasan dinamik kereta sport tersebut.

Selain itu, modul kamera telah menerima peningkatan dari HONOR Magic V2 standard, menampilkan bingkai titanium dan bentuk trapezoid yang mencolok. Telefon ini tersedia dalam satu pilihan warna: Agate Grey, gabungan hijau muda dan kelabu yang mengingatkan kepada banyak model Porsche, termasuk 911 yang ikonik.

Walaupun menambah keunikan Porsche, dimensi Magic V2 tetap tidak berubah, dengan ukuran 9.9mm apabila dilipat dan 4.7mm apabila dibuka. Menariknya, Magic V2 memegang gelaran telefon lipat terhalus di dunia, mengatasi pesaing seperti iPhone 15.

Porsche Design HONOR Magic V2 RSR mempunyai berat 234g, 3g lebih berat daripada model standard. Di UK, ia akan disertai dengan sebatang stylus, kes pelindung yang diperbuat daripada kulit vegan kelabu gelap yang dijahit, dan pengecas 66W.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan