Piston.my

Tesla Meluaskan Rangkaian Pengecasannya ke Pulau Pinang

Tesla telah mengumumkan pembangunan rangkaian stesen casnya ke Pulau Pinang, Malaysia, dengan pemasangan dua stesen Cas Destinasi. Terletak di The Ship Campus di Batu Kawan dan All Seasons Place, stesen-stesen baru ini menandakan langkah penting dalam meningkatkan liputan cas di seluruh negara.

Penambahan stesen cas ini membolehkan pemilik Tesla menikmati pengalaman cas lintas negara yang lancar, merentasi dari Singapura ke Johor dan kini ke Pulau Pinang. Stesen-stesen Cas Destinasi Tesla menawarkan pilihan cas yang mudah dan boleh dipercayai untuk pemilik kenderaan Tesla. Dengan hanya menyambungkan kabel, pemilik boleh menikmati perkhidmatan cas percuma. Selain itu, aplikasi Tesla membolehkan pengguna mengawasi status cas dan menerima pemberitahuan apabila kenderaan mereka telah penuh di cas dan bersedia digunakan.

Stesen Cas Destinasi yang baru dipasang di The Ship Campus mempunyai 8 Pemegang Cas Destinasi, manakala stesen di All Seasons Place menyediakan 4 Pemegang Cas Destinasi. Ini membawa jumlah keseluruhan Pemegang Cas Destinasi di Pulau Pinang kepada 12, menawarkan peluang cas yang mencukupi untuk pemilik Tesla di kawasan tersebut.

Pada masa ini, Malaysia dilengkapi dengan 6 stesen Supercharging dan 8 stesen Cas Destinasi, dengan jumlah keseluruhan 30 Superchargers dan 37 Pemegang Cas Destinasi di bandar-bandar utama. Tesla tetap komited untuk terus memperluas infrastruktur casnya di Pulau Pinang dan di seluruh Malaysia, memastikan liputan cas yang komprehensif untuk pemilik Tesla di seluruh negara.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan