Piston.my

R&B Racing Menjuarai dalam Motul 12 Jam Sepang 2024

R&B Racing sekali lagi menunjukkan kekuatan mereka dalam perlumbaan endurance dengan memenangi Motul 12 Hours 2024 Sepang. Pasukan China, yang terkenal dengan kemenangan mereka sebelum ini dalam Shanghai 8 Jam pada 2023, mempamerkan kemahiran dan keazaman yang mengagumkan.

Walaupun menghadapi cabaran awal yang menyebabkan mereka ketinggalan, pasukan R&B Racing Porsche 911 GT3 R #44, yang dianggotai oleh Yuan Bo, Lu Wei dan Ye Honghi, telah membuat kemunculan semula yang luar biasa dalam kelas GT3 Am. Mereka terus mendahului untuk baki perlumbaan, memastikan bukan sahaja kemenangan kelas tetapi juga kemenangan keseluruhan, membuktikan diri mereka sebagai pesaing yang kuat.

Dalam kategori GT3 Am, #71 Prime Speed ​​Sport Aston Martin Vantage GT3 EVO II dan #777 Climax Racing Audi R8 LMS GT3 EVO II masing-masing menduduki tempat kedua dan ketiga, mempamerkan saingan yang kuat.

Dalam kelas GT3, #911 Absolute Racing Porsche 911 GT3 R mendapat tempat pertama, diikuti rapat oleh #26 B-Quik Absolute Racing Audi R8 LMS GT3 EVO II dan #31 Phantom Global Racing Audi R8 LMS GT3 EVO II, yang menonjolkan persaingan kuat antara pasukan teratas.

Dalam kelas GTC, #710 D1 Racing Team Lamborghini Super Trofeo EVO2 bertarung melalui cabaran untuk mendapatkan kemenangan yang sepatutnya, menunjukkan ketabahan dan kemahiran. Selain itu, #326 Racing Team Audi RS3 LMS TCR menang dalam kategori TCR Endurance Asia, menambahkan lagi keterujaan acara tersebut.

Motul 12 Hours of Sepang menampilkan pasukan dari rantau Asia Pasifik, termasuk profesional, amatur dan bintang yang sedang meningkat naik. Dengan kejayaan acara ini, jangkaan meningkat untuk Shanghai 8 Hours kedua menjanjikan aksi perlumbaan yang lebih mendebarkan di Litar Antarabangsa Shanghai.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan