Piston.my

Motul 12 Jam Sepang: Dedikasi Terhadap Sukan Permotoran

Motul Asia Pasifik baru-baru ini menganjurkan acara perlumbaan mendebarkan yang dipanggil Motul 12 Jam Sepang di Litar Antarabangsa Sepang dari 15 hingga 16 Mac, 2023. Mereka lebih daripada sekadar Rakan Pelincir rasmi dan menjadi Penaja Tajuk untuk tahun kedua berturut-turut. Ini menunjukkan sokongan padu mereka terhadap komuniti kereta Malaysia dan kecintaan mereka terhadap sukan permotoran.

Acara itu menampilkan 17 pasukan dengan pemandu terbaik dari Asia bersaing dalam tiga kategori, menghadapi keadaan cuaca yang sukar di Asia. Penajaan Motul menyerlahkan semangat mereka untuk sukan permotoran dan sokongan mereka untuk peminat dan profesional kereta Malaysia.

Motul menganjurkan aktiviti khas untuk lebih 170 pelanggan penting, seperti lawatan ke pit dengan pasukan Viper Niza Racing yang berpangkalan di Malaysia dan pelajaran tentang membandingkan produk untuk trek dan jalan raya. Mereka juga mempamerkan rangkaian produk CACE (Chemical, Additive, Care, and Essential) inovatif mereka dan bercakap tentang kebolehkesanan produk dan langkah anti-pemalsuan dengan Scantrust.

Ravi Shankar, Pengurus Negara Motul Malaysia, menekankan tema acara “Accelerate as One” dan matlamat Motul untuk membina komuniti yang kukuh di kalangan pelanggan. Beliau bercakap mengenai fokus Motul untuk berkembang dan menjadi pilihan utama minyak pelincir sintetik di Malaysia.

Sebagai penaja utama, logo Motul tertera pada kesemua 17 kereta, menunjukkan sokongan padu mereka. Mazryianto Bin Mahadzir dari Yano Auto Parts dan Bryan Chan dari Promote Auto Care menghargai komitmen Motul untuk berkongsi pengetahuan dan mencipta nilai untuk pelanggan.

Carlo Savoca, Ketua Pegawai Pemasaran Motul Asia Pasifik, bercakap tentang keterujaan Motul untuk menyokong lebih banyak acara sukan permotoran di Asia Tenggara, berkata sukan permotoran adalah penting untuk membangunkan produk baharu.

Ketika Motul 12 Jam Sepang berakhir, Motul tidak sabar-sabar untuk terus berinovasi dan bekerjasama dengan industri kereta Malaysia, mengukuhkan diri mereka sebagai peneraju dalam industri.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan