Piston.my

Mercedes-AMG Memperkenalkan GT63 S E Performance

Bagi mereka yang mahukan prestasi terbaik dan kemewahan dalam coupe, Mercedes-AMG baru sahaja mendedahkan GT63 SE Performance, model flagship baharu mereka. Ia menjanjikan prestasi yang mendebarkan dan teknologi hibrid terkini.

Di bawah hud, ia mempunyai gabungan enjin 4.0 liter V-8 twin-turbocharged di hadapan dan motor elektrik di belakang, memberikannya kuasa 805hp dan tork 1419Nm. Ini bermakna ia boleh pergi dari 0 hingga 100km/j dalam hanya 2.7 saat, menjadikannya model pengeluaran AMG yang paling pantas memecut.

Walaupun ia adalah hibrid plug-in, tumpuan di sini lebih kepada kuasa daripada menjimatkan bahan api. Ia mempunyai bateri kecil 6.1 kWj, jadi ia bukan tentang memandu menggunakan kuasa elektrik sahaja. Tetapi anda masih boleh mengecasnya dan memilih tetapan berbeza untuk membantu anda menjimatkan tenaga semasa memandu, seperti kereta elektrik.

Ia mempunyai transmisi dwi-clutch sembilan kelajuan dan sistem pacuan semua roda 4Matic+ Mercedes-AMG, jadi anda akan mendapat cengkaman dan kawalan yang hebat. Selain itu, ciri seperti stereng gandar belakang, suspensi AMG Active Ride Control dan brek seramik karbon menjadikannya lebih baik dalam pengendalian.

Dari segi pandangan, ia masih mempunyai gaya bergaya AMG GT63 biasa, dengan hanya beberapa petunjuk seperti lencana khas dan port pengecasan yang bijak untuk menunjukkan ia adalah hibrid. Tetapi di bawahnya, mereka telah mengubahsuai sistem aero aktif untuk berfungsi dengan lebih baik dengan rangkaian kuasa hibrid.

Di dalam, anda akan menemui gabungan Mercedes-AMG yang biasa antara kemewahan dan teknologi, dengan kokpit yang selesa dan bergaya direka untuk pemandu. Keseluruhan susun atur, termasuk paparan di konsol tengah, difokuskan untuk menjadikan pemanduan menyeronokkan.

Mengenai harga, ia akan diumumkan lebih dekat apabila ia mula dijual pada akhir 2024. Jadi, jika anda menyukai hibrid berprestasi tinggi, nantikan Prestasi Mercedes-AMG GT63 SE 2025—pastinya menjadi perjalanan yang mendebarkan.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan