Piston.my

Direct Lending dan Tan Chong Motor Bekerjasama Memperkenalkan Pelan Ansuran Perkhidmatan Servis Kereta

Direct Lending, platform pinjaman digital terkemuka di Malaysia mengumumkan kerjasama bersama Tan  Chong  Motor  Holdings Berhad (Tan Chong), bagi memperkenalkan pelan ansuran servis kereta sepenuhnya digital yang patuh Shariah, di Pusat Perkhidmatan Nissan seluruh Malaysia.

Sejajar dengan komitmen untuk memberikan pemilik kereta Nissan pengalaman yang lancar  di pusat perkhidmatan mereka, pelanggan Tan Chong kini boleh membuat semakan kelayakan kewangan dan pengesahan dokumen secara dalam talian dan mendapatkan pembiayaan segera berbanding pembiayaan kewangan tradisional. Ini akan memudahkan lagi ketenangan fikiran bagi pemilik kereta dengan peningkatan fleksibiliti dalam menguruskan perbelanjaan servis dan penyelenggaraan kereta mereka dengan tempoh pembayaran balik sehingga 12 bulan.

Dengan hanya tiga langkah mudah, pemohon boleh mendapatkan pembiayaan  segera dengan mengisi butiran mereka, menghantar kad pengenalan beserta dengan penyata bank bagi tiga bulan terkini, dan mengakhiri proses tersebut dengan membuat pembayaran pertama, menetapkan kadar pembayaran bulanan dan menandatangani perjanjian pembiayaan – semuanya dijalankan secara digital melalui telefon pintar.

Untuk melancarkan inisiatif ini, perkhidmatan Direct Lending boleh didapati di 10 Pusat Perkhidmatan Nissan Tan Chong yang terpilih. Kemudahan ini akhirnya akan dikembangkan di semua Pusat Perkhidmatan Nissan Tan Chong seluruh negara.

Pelan ansuran servis kereta Direct Lending merupakan kemudahan pembiayaan patuh Shariah yang disokong sepenuhnya oleh Amanie Advisors, sebuah firma Penasihat Kewangan Islam global yang terkemuka, memastikan kebolehcapaiannya untuk semua. Setakat tahun 2023, syarikat itu telah melakukan lebih daripada 130,000 penilaian berhubung kelayakan pembiayaan kewangan.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan