Piston.my

Persona Energy dan UTM Melancarkan Program Pendidikan Sukan Permotoran

Persona Energy Sdn. Bhd. (Persona) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) bekerjasama untuk mencipta program Sukan Permotoran di UTM. Program ini akan membantu melatih orang ramai yang ingin bekerja dalam dunia sukan permotoran.

Mereka menandatangani perjanjian yang dinamakan Memorandum Persefahaman (MoU) untuk memulakan program itu. Ia dipanggil Program Perantisan Pemindahan Teknologi Xcelerator (TTAP Xcelerator). Program ini akan mengajar bakat kejuruteraan kemahiran yang mereka perlukan untuk sukan permotoran.

Pada satu majlis di UTM, Jazeman Jaafar dari Persona dan Profesor Ir. Ts. Dr Ahmad Fauzi bin Ismail dari UTM bercakap mengenai perkongsian tersebut. Mereka mahu membantu orang ramai belajar tentang sukan permotoran dan mendapatkan pengalaman.

Program TTAP Xcelerator akan mengajar orang tentang kejuruteraan perlumbaan, pengurusan pasukan dan banyak lagi. Ia adalah peluang untuk orang ramai belajar dan bersedia untuk kerjaya dalam sukan permotoran.

UTM terkenal dengan kepakarannya dalam kejuruteraan automotif. Dengan bekerjasama dengan Persona, mereka berharap dapat mencipta program yang akan membantu bakat tempatan berjaya dalam industri sukan permotoran global.

Jazeman Jaafar, yang memulakan TTAP, ingin membantu orang ramai belajar dan berkembang dalam sukan permotoran. Beliau percaya program itu akan membuka banyak peluang kepada mereka pada masa hadapan.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan