Piston.my

GWM Malaysia Pratonton Ora 07 – Varian Long Range dan Performance

Great Wall Motor Malaysia (GWM) memberi kami pratonton kenderaan elektrik (EV) GWM Ora 07 semasa acara Pratonton Media. Berikutan Ora 07, GWM merancang untuk melancarkan GWM Haval H6 HEV pada Q2 dan GWM Tank 300 pada Q3 2024.

Ora 07, sebuah coupe elektrik yang anggun, mempunyai reka bentuk futuristik dengan sedikit nostalgia dan ia kelihatan serupa dengan Porsche Panamera. Ciri-ciri modennya termasuk gril tertutup dan lampu hadapan berbentuk bujur, menggabungkan elemen retro dan moden.

Di bahagian dalam, Ora 07 menawarkan pengalaman mewah dengan kokpit inspirasi supercar, tempat duduk kulit premium dan konsol tengah berbentuk T dengan panel berputar. Pemandu dan penumpang hadapan menikmati tempat duduk ergonomik dengan ciri urutan, manakala papan pemuka tiga yang sporty dan stereng pelbagai fungsi meningkatkan pengalaman pemanduan. Sunroof panoramik dan sistem penghawa dingin pintar meningkatkan lagi suasana dalaman.

Tersedia dalam warna kelabu, ungu dan putih, Ora 07 didatangkan dalam varian Long Range dan Performance. Varian Long Range dikuasakan oleh bateri litium ternary 83.499 kWh dan memberikan kuasa 204PS, tork 340Nm, dan jarak 640km. Sementara itu, model Performance menawarkan 408PS dan tork 680Nm, dengan jarak sehingga 550km. Pecutan 0-100km/h boleh dicapai dalam 4.3 saat, tetapi GWM memberitahu kami bahawa ia boleh melakukannya dalam 4.0 saat.

Keselamatan adalah keutamaan untuk Ora 07 sebab ia menampilkan teknologi inovatif dan sistem pintar. Ujian yang ketat, termasuk Cabaran Rollover EV China dan Cabaran Perlanggaran Persimpangan, memastikan daya tahan dalam senario kehidupan sebenar. Penderia lanjutan, kamera sekeliling dan badan berkekuatan tinggi menyediakan keselamatan terbaik untuk setiap perjalanan.

Pelancaran GWM Ora 07 menandakan permulaan perjalanan GWM pada tahun 2024, dengan keluaran menarik seperti GWM Haval H6 dan GWM Tank 300 di kaki langit. GWM kekal komited untuk memperkayakan landskap automotif Malaysia dengan kenderaan yang memberi inspirasi, berprestasi tinggi dan selamat.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan