Piston.my

Bentley Memperkenalkan Batur Convertible – Terhad kepada 16 Unit

Bentley Motors memperkenalkan Batur Convertible, Bentley ‘coachbuilt’ ketiga pada era moden, dihasilkan oleh Mulliner, bahagian tempah dalaman Bentley. Mengikuti Bacalar barchetta dan Batur coupe, Batur Convertible meneruskan DNA reka bentuk inovatif yang diperkenalkan oleh adik beradik coupenya dan merangkumi sejarah kaya kereta kokpit terbuka Bentley.

Dikuasakan oleh enjin W12 ikonik Bentley, Batur Convertible menawarkan 750PS, 6.0 liter pengecas twin-turbo yang dipasang denagn tangan, mewakili kemuncak kecemerlangan kejuruteraan Bentley. Dengan pengeluaran enjin yang luar biasa ini berakhir pada musim panas ini, Batur Convertible berdiri sebagai salah satu Bentley terakhir yang menggunakan loji kuasa legenda ini.

Mengambil inspirasi daripada warisan kereta kokpit terbuka Bentley, Batur Convertible menampilkan reka bentuk kokpit ‘wraparound’ yang mengingatkan Bacalar dan mewujudkan persekitaran yang dinamik dan memfokuskan pemandu. Bumbung convertible boleh digunakan dalam hanya 19 saat pada kelajuan sehingga 50km/j, mengubah kereta daripada coupe mewah kepada Grand Tourer atas terbuka, menawarkan gabungan prestasi dan keanggunan.

Pasukan reka bentuk dalaman Mulliner bekerjasama dengan pelanggan untuk mencipta bersama setiap Batur Convertible, menawarkan pengalaman yang dipesan lebih dahulu melalui alat visualiser Mulliner. Pelanggan boleh menyesuaikan setiap aspek kereta, daripada pilihan cat luaran dan perisian cerah kepada bahan dalaman dan kemasan, memastikan setiap Batur Convertible adalah cerminan unik citarasa dan pilihan pemiliknya.

Kabin Batur Convertible memancarkan kemewahan dan kecanggihan, dengan pilihan aksen emas mawar bercetak 3D yang menghiasi titik sentuh dan kawalan pemandu utama. Bekerjasama dengan tukang emas pakar dari Jewellery Quarter of Birmingham, England yang bersejarah, Bentley Mulliner menggabungkan teknologi pembuatan termaju dengan ketukangan tradisional untuk mencipta unsur-unsur yang ditempah khas yang menaikkan bahagian dalam ke tahap kemewahan baharu.

Terhad kepada hanya 16 unit, setiap satu buatan tangan di bengkel Mulliner di kilang neutral karbon Bentley di Crewe, England, Batur Convertible mewakili kemuncak ketukangan dan warisan Bentley. Sebagai salah satu Bentley terakhir yang menampilkan enjin W12 yang ikonik, Batur Convertible merangkumi komitmen jenama itu terhadap kecemerlangan dan inovasi, menawarkan pelanggan yang arif pengalaman pemanduan yang benar-benar eksklusif.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan