Piston.my

Mazda 6 Akan Datang Sebagai Varian Elektrik? – Cap Dagangan Mazda 6e di Eropah

Terdapat beberapa perbincangan di Eropah tentang jenis kereta Mazda 6 baharu, yang dipanggil Mazda 6e. Walaupun pengeluaran Mazda 6 semakin perlahan di Jepun, terdapat aplikasi baharu untuk cap dagangan Mazda 6e di Eropah. Ini menunjukkan bahawa Mazda mungkin mahu membawa semula model itu dengan motor elektrik.

Menggunakan “e” di sebelah nama kereta adalah baharu untuk Mazda. Ini mungkin bermakna mereka menukar cara mereka menamakan kereta mereka, terutamanya apabila mereka mula membuat lebih banyak kenderaan elektrik dan hibrid. Cap dagangan untuk Mazda 6e mempunyai ruang antara jenama dan nama model yang berbeza daripada cara Mazda menamakan keretanya yang lain.

Terdapat juga logo untuk Mazda 6e, yang kelihatan seperti ia diperbuat daripada logam. Ini sesuai dengan cara Mazda membentuk sesuatu. Kami tidak tahu banyak tentang cara Mazda merancang untuk menggunakan cap dagangan ini, tetapi ini menunjukkan bahawa mereka serius untuk menambah lebih banyak kereta elektrik pada barisan mereka.

Orang ramai telah banyak bercakap tentang perkara yang akan berlaku dengan Mazda6. Ada yang mengatakan mungkin terdapat versi baharu Mazda6 yang berkongsi platform dengan SUV Mazda CX-60 dan boleh menggunakan bahan api biasa atau plug-in hibrid.

Walaupun cap dagangan ini berasal dari Eropah, nampaknya Mazda kebanyakannya memikirkan tentang menjual Mazda6 baharu di Amerika Utara. Ia ditetapkan untuk bersaing dengan kereta seperti BMW 3-Series atau Mercedes-Benz C-Class.

Di Malaysia, mereka baru sahaja mengemas kini Mazda 6 pada 2023 dengan edisi khas. Jika mereka benar-benar akan membuat versi elektrik, orang mungkin tertanya-tanya sama ada ia akan datang ke Malaysia dan bagaimana ia akan dibandingkan dengan kereta lain di sini.

Orang ramai semakin berminat dengan kereta elektrik di Malaysia. Jika Mazda membuat Mazda 6e, ia boleh menjadi pilihan yang baik untuk mereka yang sukakan kereta cantik yang juga baik untuk alam sekitar. Walau bagaimanapun, kejayaannya bergantung kepada faktor seperti harga dan prestasi.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan