Piston.my

Bentley Bentayga S Edisi Hitam: Kali Pertama Dalam 105 Tahun

Bentley Bentayga S Edisi Hitam baharu adalah peningkatan mewah untuk pencinta SUV mewah. Ini semua tentang kelihatan anggun dengan banyak butiran hitam, termasuk logo Bentley hitam. Ini menambah sentuhan moden pada jenama klasik.

Anda boleh memilih daripada banyak warna cat, tetapi hitam sesuai dengan namanya dan sesuai dengan logo hitam bersejarah, yang menunjukkan sejarah panjang Bentley. Logo hitam berkilat adalah tanda awal Bentley, memberikan Bentayga Edisi Hitam penampilan abadi. Ini adalah kali pertama dalam 105 tahun Bentley menggunakan logo hitam pada kereta.

Anda juga boleh memilih warna untuk jalur aksen dan kaliper brek daripada tujuh pilihan, memberikan kereta anda sentuhan peribadi. Di dalam, warna aksen yang dipilih digunakan untuk jahitan pada tempat duduk kulit mewah. Bentley juga menyerikan bahagian dalam dengan reka bentuk gentian karbon baharu untuk penampilan yang lebih moden pada papan pemuka, konsol dan panel pintu.

Di bawah hud, anda mempunyai dua pilihan enjin: hibrid 3.0 liter berkuasa atau V-8 5.2 liter yang kuat. Hibrid mempunyai gabungan 455hp, manakala V-8 mempunyai 542hp, menjadikan Bentayga sangat pantas, mencapai 100km/j dalam masa 3.3 saat sahaja.

Bentley masih belum menyatakan berapa kos Edisi Hitam, tetapi dengan semua peningkatan hebat ini, ia pasti akan menarik perhatian peminat kereta mewah yang mahukan gaya dan kelas dalam SUV mereka.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan