Piston.my

Bergaduh Sebab Komisen, Sengaja Bakar Lamborghini Gallardo

Dalam satu peristiwa yang mengejutkan di Hyderabad, kira-kira Rs 1 crore (RM573,566) Lamborghini Gallardo sengaja dibakar, didakwa disebabkan oleh pertikaian mengenai perkongsian komisen antara dua jurujual kereta terpakai. Neeraj, yang telah membeli kereta mewah itu daripada pemilik asalnya, membuat aduan terhadap Ahmed, individu yang tertuduh dalam kejadian itu.

Konfrontasi antara Ahmed dan Neeraj memuncak semasa pertemuan pada hari Sabtu, yang memuncak dengan Ahmed menyalakan kereta. Walaupun ketibaan kenderaan bomba, Lamborghini itu telah rosak teruk dan terbakar sepenuhnya.

Sisa-sisa Lamborghini Gallardo yang hangus menggariskan keterukan konflik apabila ia meningkat. Kereta khusus yang terlibat dalam kejadian itu dikenal pasti sebagai Gallardo Spyder, model lama yang biasanya ditemui dalam pasaran jualan semula. Walaupun vintaj, model ini mempunyai enjin 5 liter NA V10 yang hebat, menjana 513hp dan 510Nm tork.

Pada 2013, Lamborghini membuat keputusan untuk menghentikan pengeluaran Gallardo, membuka laluan untuk pengenalan Huracán. Huracán mengambil alih daripada Gallardo dalam barisan model dan barisan pengeluaran di kilang di Sant’Agata di Bolognese, Itali.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan