Piston.my

Skywell Memperkenalkan Skyhome dengan Reka Bentuk Bergaya dan Teknologi Canggih

Syarikat elektronik China, Skywell, memperkenalkan sedan elektriknya, Skyhome, yang dikatakan akan memasuki pengeluaran pada tahun depan. Kenderaan ini membezakan dirinya dalam landskap pesaing kereta elektrik yang muncul dari China dengan menggabungkan reka bentuk yang bergaya dengan teknologi yang hebat.

Skyhome, yang dihasilkan di bawah bahagian automotif Skywell, Skyworth, mempamerkan reka bentuk luar yang istimewa yang ditandai oleh lengkungan yang halus, berbeza daripada trend tajam yang dilihat dalam banyak kereta moden. Reka bentuk luar menampilkan fascia depan yang mengalir, lampu depan LED, atap kaca panorama, dan cermin sayap digital, menyumbang kepada estetika yang unik dan bergaya.

Di dalam kabin, Skyhome menawarkan pengalaman futuristik dan mewah. Papan pemuka mempunyai skrin melengkung besar yang memuatkan kelompok meter, paparan infotainment, dan skrin yang tertumpu kepada penumpang. Penambahan stereng bergaya yoke, pencahayaan ambiyen, dan penggunaan pelbagai bahan berkualiti tinggi menambah keseluruhan keunggulan reka bentuk dalaman.

Satu sorotan yang mencolok adalah kawasan tempat duduk belakang, di mana penumpang dapat menikmati persekitaran yang dipenuhi teknologi. Skrin fleksibel meluncur turun dari siling, menyediakan pengalaman yang mendalam. Kemudahan tambahan termasuk peti sejuk yang besar di dalam konsole tengah belakang, skrin di belakang sandaran kepala depan, dan meja tray yang selesa. Yang luar biasa, tempat duduk belakang boleh direbahkan ke posisi tidur, lengkap dengan fungsi urut kaki, menawarkan tahap keselesaan yang mengingatkan pada jet peribadi.

Skywell merancang untuk menawarkan versi dua dan empat roda pemanduan Skyhome. Model utama, dilengkapi dengan dua motor elektrik, memberikan kuasa mengagumkan sebanyak 617hp, mempercepat dari 0 hingga 100km/j dalam hanya 3.5 saat. Dengan ciri-ciri seperti suspensi udara dan kemudi roda belakang, Skyhome tidak hanya menjanjikan keselesaan mewah tetapi juga dinamik pemanduan yang tinggi.

Laporan menunjukkan bahawa Skyhome, mewakili 90% daripada model pengeluaran, dijangkakan akan berharga antara 220,000 hingga 250,000 yuan (kira-kira RM143,867 hingga RM163,485). Walaupun tarikh pengumuman yang tepat untuk pengeluaran masih dirahsiakan, anticipasi tinggi untuk sedan elektrik yang bergaya dan canggih ini.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan