Piston.my

Audi S3 Menerima Peningkatan Ketara untuk Model Tahun 2025

Audi S3 Sedan dan S3 Sportback 2025 telah dinaik taraf dengan lebih kuasa, dinamik pemanduan yang lebih baik serta reka bentuk serta ciri yang dikemas kini. Enjin empat silinder TFSI 2.0 liter kini menghasilkan tork 328hp dan 420Nm, membolehkan S3 baharu itu pecut dari 0 hingga 100km/j dalam 4.7 saat. Prestasi pengecas turbo telah dioptimumkan, dan masa peralihan transmisi telah dikurangkan separuh.

S3 menawarkan enam mod pemanduan, termasuk mod Dynamic Plus untuk tindak balas pendikit yang lebih tajam dan selekoh yang lebih baik. Audi telah menambah baik suspension, stereng dan brek untuk meningkatkan dinamik pemanduan. Reka bentuk ini termasuk gril baharu, lampu depan dan ciri dalaman seperti lampu ambien dan tempat duduk sport.

Di dalam, kabin adalah digital dan connected, dengan ciri standard seperti skrin sentuh 10.1 inci, kokpit virtual Audi dan pengecas telefon pintar. Ciri pilihan termasuk navigasi MMI ditambah dan akses kepada store untuk app. Fungsi atas permintaan membolehkan pengguna menambah ciri dalam talian melalui aplikasi myAudi walaupun selepas membeli kenderaan.

Audi S3 2025 akan tersedia di pengedar Eropah tidak lama lagi, dengan harga di Jerman bermula pada €55,600 (RM286,889).

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan