Piston.my

Tempahan Dibuka untuk Toyota Hiace Super Long Wheelbase Baharu

UMW Toyota Motor (UMWT) telah mula menerima tempahan untuk Van Toyota HiAce Super Long Wheelbase (SLWB) serba baharu, tambahan yang dinanti-nantikan kepada barisan HiAce yang menetapkan piawaian baharu dalam keluasan dan prestasi untuk kenderaan utiliti. HiAce baharu menawarkan kecekapan, keselamatan dan pengalaman pemanduan yang lancar.

Toyota HiAce SLWB baharu menonjol dengan saiznya yang mengagumkan, berukuran 5,915mm panjang, 1,950mm lebar dan 2,280mm tinggi. Jarak roda yang memanjang 3,860mm memberikan ruang dalaman yang luas, meningkatkan keselesaan penumpang dan kargo untuk perjalanan jauh. Peningkatan dalam dimensi menawarkan lebih banyak ruang dalaman dan meningkatkan kestabilan dan dinamik pemanduan, memastikan keselesaan dan kecekapan untuk setiap perjalanan.

Kuasa HiAce ialah enjin turbo-diesel 2.8 liter 1GD-FTV yang menghasilkan 177PS pada 3,400 rpm dan tork 450Nm antara 1,600 hingga 2,400 rpm. Dipasangkan dengan transmisi Automatik 6-kelajuan dengan Sequential Shift, enjin ini memastikan pecutan lancar dan pengendalian yang unggul.

Ciri-ciri ketara termasuk Lampu Sliding Doorstep dan Perakam Video Digital Hadapan (DVR) terbina dalam untuk keselamatan dan kemudahan. Penambahan ini meningkatkan keterlihatan semasa masuk dan keluar dan menyediakan ciri keselamatan tambahan untuk ketenangan fikiran. Selain itu, Toyota HiAce SLWB dilengkapi dengan tali pinggang keledar 3 mata di semua tempat duduk, mengutamakan keselamatan setiap penumpang.

Evolusi terbaharu dalam siri HiAce ini menjanjikan untuk mewujudkan penanda aras baharu untuk van tingkap 10 tempat duduk, memenuhi keperluan perniagaan dan keluarga. Pelanggan yang berminat boleh menempah Toyota HiAce SLWB untuk mengalami dimensi unggul, ciri canggih dan enjin yang mantap, menjadikannya pilihan pilihan untuk kebolehpercayaan dan serba boleh dalam operasi komersial.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan