Piston.my

BMW i4 dan 4 Series Gran Coupe Baharu Menerima Perubahan Kecil

Kemas kini terbaharu BMW pada i4 dan 4 Series Gran Coupe 2025 membawa reka bentuk yang diperbaharui, teknologi yang dipertingkatkan dan prestasi yang dipertingkatkan kepada kedua-dua model berkuasa elektrik dan petrol.

‘Kidney Grille’ yang kontroversi menjalani penggayaan semula, dengan i4 menampilkan bahagian atas tertutup untuk mencerminkan keperluan penyejukannya yang berkurangan berbanding dengan Gran Coupe. Lampu depan dan lampu belakang yang dikemas kini, bersama-sama dengan pilihan roda baharu menambah pada penyegaran luaran.

BMW i4

Perubahan mekanikal adalah minimum, tetapi model Gran Coupe menerima sistem hibrid 48 volt yang telah disemak semula, yang baharu tersedia pada asas pengecas turbo 2.0 liter empat silinder. Empat turbo dalam model 430i mengekalkan output 255hp-nya, manakala M440i yang lebih kuat memperoleh tambahan 11hp daripada persediaan 48-volt, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 386hp.

BMW i4 elektrik sepenuhnya kini boleh didapati dalam empat varian model iaitu BMW i4 xDrive40 baharu dengan pacuan semua roda elektrik, output sistem maksimum 401hp dan jarak pemanduan 444 – 548km dalam kitaran WLTP. Turut dalam barisan ialah BMW i4 M50 xDrive, BMW i4 eDrive40 dan BMW i4 eDrive35.

Di dalam, kedua-dua model menerima perisian iDrive 8.5 BMW yang dikemas kini, menambah baik antara muka pengguna dan pilihan kawalan. Bahan kabin yang dipertingkatkan dan pilihan kemasan baharu meningkatkan suasana dalaman.

Ciri keselamatan standard termasuk Speed Limit Info, Front Collision Warning, Parking Assistant, Reversing Assist Camera dan Reversing Assistant. Driving Assistant Professional dengan Steering dan Lane Control Assistant, Active Cruise Control dengan fungsi Stop&Go dan Parking Assistant Plus tersedia sebagai pilihan.

i4 memperkenalkan sistem plug dan caj yang mudah untuk memudahkan proses pengecasan dengan menyimpan kontrak pembayaran untuk pelbagai rangkaian awam.

Pengeluaran untuk kedua-dua model ditetapkan untuk bermula pada bulan Julai, dengan butiran harga akan menyusul lebih dekat dengan tarikh jualan.

Fuelled by cigarettes, coffee and 90's rock music

Artikel Berkaitan